Uleiul din semințe de bumbac - benefic în scăderea colesterolului
Autor: Patriche Silvia

Acest colesterol „rău” este asociat unui risc crescut al afecțiunilor cardiovasculare, în special atac de cord și atac vascular cerebral.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de 15 bărbați sănătoși, cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 ani. Împărțiți în două grupe, voluntarii au adăugat dietei zilnici fie ulei de măsline fie ulei din semințe de bumbac. (2)
Participanții au prezentat un o scădere de 8% a nivelului colesterolului total, o scădere de 15% a colesterolului „rău” și o scădere de 30% a trigliceridelor. Rezultatele au mai arătat o creștere de 8% a colesterolului „bun”. Participanții care au consumat ulei de măsline nu au avut schimbări majore.
Responsabile pentru aceste rezultate, spun cercetătorii implicați în acest studiu, este cantitate mare de grăsimi polinesaturate și conținutul de acizi grași Omega 6.
Pe viitor, oamenii de știință plănuiesc să testeze uleiul din semințe de bumbac pe adulți cu un nivel crescut al colesterolului.
Sursa: News Medical
2. A 5-day high-fat diet rich in cottonseed oil improves cholesterol profiles and triglycerides compared to olive oil in healthy men. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0271531718307048?via=ihub
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Reducerea totalului caloric consumat poate fi mai eficientă pentru pierderea în greutate decât postul intermitent
- Noi descoperiri pot ajuta la prevenirea bolilor metabolice legate de înaintarea în vârstă
- Studiu ce explorează legătura dintre comportamentul alimentar care promovează obezitatea și IMC ridicat
- Secretul pentru ameliorarea durerilor artritice s-ar putea afla în micul dejun
- Nivel colesterol dupa infarct
- Colesterolul - dieta recomandata pentru micsorarea colesterolului
- Tratament naturist pt scadere colesterol
- Regim pentru hipercolesteromie
- Colesterol marit: tratament si dieta
- Colesterol si trigliceride crescute
- Colesterolul crescut