Un număr mai mare de celule stem ajută la prevenirea îmbătrânirii creierului

©

Autor:

Un număr mai mare de celule stem ajută la prevenirea îmbătrânirii creierului
Specialiștii de la Technische Universität Dresden au investigat modul în care creșterea numărului de celule stem din creier ar ajuta la recuperarea funcțiilor cognitive, precum învățarea și memoria, care se deteriorează odată cu procesul de îmbătrânire.
Grupul de cercetare a folosit o nouă metodă pentru a stimula creșterea celulelor stem neuronale care se află în creier și, totodată, pentru a ajuta și la creșterea numărului de neuroni generați de acestea. Rezultatele au arătat că noii neuroni ar putea supraviețui și forma noi legături cu celulele vecine din creierul șoarecilor în vârstă.

Șoarecii bătrâni cu mai multe celule stem și neuroni și-au recuperat funcțiile cognitive, precum învățarea și memoria. În plus, atunci când celulele stem neuronale au fost stimulate în creierul șoarecilor tineri, deficiențele cognitive au fost întârziate, iar memoria a fost conservată.

„Oamenii au câteva celule stem în creier care scad în mod sever de-a lungul vieții. Identificarea cauzelor care stau la baza deficitelor cognitive și inversarea acestor efecte este crucială pentru societatea aflată în curs de îmbătrânire rapidă”. spune prof. Federico Calegari, autor principal al acestui studiu.

La indivizii tineri, o zonă a creierului numită hipocamp este esențială pentru amintirea locurilor și evenimentelor și este, de asemenea, responsabilă pentru crearea hărților noilor medii.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-01-2020 | creare: 16-01-2020 | Vizite: 431
Bibliografie
Rejuvenating the brain with stem cells. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200109105535.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: