Valorificarea potențială a deșeurilor organice prin conversie microbiană: studiu de caz

©

Autor:

Valorificarea potențială a deșeurilor organice prin conversie microbiană: studiu de caz
Microbiologii de la Universitatea Stellenbosch investighează modalități noi de descompunere sau de separare a deșeurilor organice, care să ajute la transformarea ulterioară a acestora în diverse produse de mare valoare.
Noțiunea de „economie bazată pe produse bio” în contextul unei țări în curs de dezvoltare necesită dezvoltarea tehnologiilor care utilizează materii prime durabile, au operațiuni simple și robuste, sunt fezabile la scară mică și produc o varietate de bioproduse valoroase. Un nou studiu de caz, desfășurat în Africa de Sud, se concentrează pe producția microbiană de produse cu valoare mai mare din fluxuri selectate de deșeuri organice abundente în sectorul agricol, folosind microbi adaptați pentru a utiliza diferite părți ale fluxurilor de deșeuri de biomasă.

Timp de miliarde de ani, natura a perfecționat modalități de a face față reciclării materialelor. Evoluția rumegătoarelor, al căror sistem digestiv unic poate transforma chiar și cele mai dure ierburi și frunze în substanțe hrănitoare sau alte produse valoroase, a atras atenția cercetătorilor. Pentru specialiști, rumegătoarele, animale care petrec ore întregi cu regurgitarea alimentelor, ajutând astfel comunitatea microbiană să proceseze alimentele vegetale crude, este un exemplu natural de bioprocesare consolidată în care celuloza este hidrolizată și convertită în diverse produse.

Potrivit microbiologilor de la Universitatea Stellenbosch, conceptul unei biorefinării bazate pe sistemul digestiv cu patru stomacuri al rumegătoarelor poate fi doar cheia stabilirii unor operațiuni de biorefinare simple și robuste, la scară mică, în Africa.

Într-o recenzie recentă publicată în revista Catalysis, cercetătorii propun introducerea microbiomului rumegătoarelor în procesele de digestie anaerobă. În prezent, culturile microbiene anaerobe mixte sunt utilizate pentru a descompune materia organică pentru a genera în principal biogaz, iar multe cercetări vizează găsirea celor mai eficienți microbi și identificarea parametrilor pentru funcționarea lor optimă. Cu toate acestea, susțin cercetătorii, rumegătoarele au evoluat în mod natural pentru a efectua digestia anaerobă a materialului vegetal.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-09-2021 | creare: 22-09-2021 | Vizite: 253
Bibliografie
Microbial plant bioprocessing – what can we learn from the cow?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210920121738.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: