Adolescenții care folosesc rețelele de socializare riscă să devină introvertiți

Adolescenții care folosesc rețelele de socializare riscă să devină introvertiți

©

Autor:

Adolescenții care folosesc rețelele de socializare riscă să devină introvertiți

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health a descoperit că adolescenÈ›ii care petrec mai mult de 3 ore pe zi pe reÈ›elele de socializare au mai multe È™anse să fie introvertiÈ›i în comparaÈ›ie cu tinerii care nu sunt activi în mediul online.
Pentru studiul lor, cercetătorii au utilizat un eÈ™antion de adolescenÈ›i cu vârste cuprinse între 13 È™i 17 ani. Studiul a colectat date pentru o perioadă de 3 ani, iar analiza a implicat 6.595 respondenÈ›i.

„Studiul nostru arată că adolescenÈ›ii care raportează niveluri ridicate de timp petrecut pe social media au mai multe È™anse să raporteze un comportament introvertit, un an mai târziu. Nu putem concluziona că social media provoacă probleme de sănătate mintală, dar credem că mai puÈ›in timp petrecut pe reÈ›elele sociale ar putea fi mai bine pentru sănătatea adolescenÈ›ilor”, a declarat autorul principal Kira Riehm.

Rezultatele au arătat că mai puÈ›in de 17% dintre adolescenÈ›i nu au folosit reÈ›elele de socializare. Pe de altă parte, 32% dintre participanÈ›i au raportat că au petrecut mai puÈ›in de 30 de minute pe social media; 31% au raportat că au petrecut între 30 de minute È™i până la 3 ore pe social media, iar 8% au raportat o durată de utilizare mai mare de 7 ore pe zi.

De asemenea, 18% au raportat un comportament, atât introvertit, cât È™i extrovertit, ca urmare a folosirii reÈ›elelor sociale.

Studiul nu a găsit legături semnificative între utilizarea reÈ›elelor de socializare È™i problemele de sănătate mintală.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 13-09-2019 | creare: 13-09-2019 | Vizite: 819
Bibliografie
Social media use by teens linked to internalizing behaviors. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190911142733.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Verificarea compulsivă a reÅ£elelor de socializare poate fi asociată cu lipsa somnului
  • PrezenÈ›a online a copiilor - potenÈ›iale riscuri nebănuite de către părinÈ›i
  • 1 din 5 adolescenÈ›i prezintă un somn deficitar din cauza reÈ›elelor de socializare
  •