Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 ar putea să nu evite neutralizarea anticorpilor
Autor: Teodorescu Mihai

Varianta Omicron a SARS-CoV-2, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, a fost desemnată de către Organizația Mondială a Sănătății variantă de îngrijorare, în principal din cauza numărului mare de mutații observate în proteină spike, în special în domeniului de legare a receptorilor spike. Analiza de secvențiere a întregului genom a dezvăluit că varianta este puternic mutată, cu 37 de mutații în proteina spike și 15 mutații în special în vârful RBD. Cu toate acestea, până la momentul actual nu sunt suficiente dovezi disponibile pentru a înțelege infecțiozitatea, transmisibilitatea, patogenitatea și capacitatea de evadare imună a variantei Omicron.
În studiul actual, oamenii de știință au prezis computațional structura RBD a proteină spike Omicron din secvențele disponibile. Folosind structura prezisă, au explorat dinamica interacțiunilor antigen-anticorp. Cercetătorii au folosit AlphaFold, un program de inteligență artificială, pentru a prezice afinitatea de legare a interacțiunilor antigen-anticorp.
Analiza de legare a anticorpilor a arătat că domeniului de legare a receptorilor spike ai variantei Omicron are o afinitate de legare mai mică pentru fiecare anticorp testat, în comparație cu domeniului de legare a receptorilor spike al variantei inițiale a virusului. Studiul arată că, în ciuda dobândirii a 60 de mutații în RBD, varianta Omicron nu este capabilă să scape complet de neutralizarea mediată de anticorpi. Există, însă, o reducere a afinității de legare observată între varianta Omicron și anticorpii testați.
sursa: News Medical
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Sistemul imunitar acoperă proteina spike SARS-CoV-2 cu anticorpi
- Riscul de miopericardită în urma vaccinului de rapel COVID-19 este mai mare decât cel estimat anterior
- Căderea părului și scăderea libidoului se alătură oboselii și „brain fog”-ului pe lista simptomelor long-COVID-ului
- Cum putem preveni transmiterea prin apă a noului coronavirus?
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni