Zincum metallicum - Zinc

©

Autor: Redacția ROmedic

- sindromul picioarelor nelinistite - Zincum metallicum este indicat atunci cand sindromul picioarelor nelinistite este foarte suparatoare. Persoana simte nevoie continua sa-si miste picioarele, atat noaptea cat si ziua; pot fi implicate si bratele. Somnul este foarte agitat, cusmucituri frecvente. Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt de obicei usor excitabile si vorbarete, cu ganduri active, desi suprastimularea nervoasa si lipsa somnului poate duce la extenuare sidepresie. Alcoolul, in special vinul, poate agrava situatia.

 

- insomnie - Persoanele care au nevoie de acest remediu sufera de insomnie cauzata de activitatea mentala. Acestia nu se pot relaxa dupa serviciu si sunt inclinati spre nervozitate, avand probleme in a se relaxa. Picioarele si mainile sunt foarte nelinistite, fiindu-le imposibil sa stea nemiscate in pat. Chiar si ziua, persoana care are nevoie de acest remediu simte nevoia constanta sa-si miste muschii.

 

- varice - Remediul este indicat pentru picioare nelinistite, slabiciune a muschilor, senzatie de furnicaturi si tendinta spre smucituri. Se pot dezvolta vene varicoase mari, cu durere agravata de atingere. Persoana se poate simti mai rau de la alcool, in special vin.


Data actualizare: 28-03-2010 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 11114
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!