Aud o haraiala in spate cand stau intins

21-10-2018
Leo100
Nu este medic/terapeut
Leo100
Buna ziua, de 2 ani de zile am un simptom ciudat.Aud si simt o haraiala in spate la baza plamanului drept doar cand stau intins pe spate, am o greutate si aud o haraiala care imi provoaca tuse la primele inspiruri profunde cand ma ridic din pat Am 176 cm, 65 kg, si sunt fumator. Precizez ca nu se aude si nu se simte absolut nimic, cand stau in picioare sau cand stau intins pe o parte si pe alta.Am fost la medic specialist pleumolog cu radiografie pulmonara, mi-a facut spirometrie, si m a ascultat la plamani timp indelungat, si toate au iesit bine, medicul pleumolog spune ca simptomul este provocat de mucus care se lipeste cand stau intins pe spate si se dezlipeste cand ma ridic si respir profund. Nu stiu ce sa mai cred... acest mucus nu se dizolva in acest timp indelungat 2 ani de cand am simptom-ul. Astept un raspuns de la un specialist va rog mult.

Ps: Nu sufar de nici o boala, nu consum alcool, mananc sanatos( nu consum lactate de ani de zile), singurul viciu sunt tigarile.
2 comentarii
0
29-05-2019, ora 20:08
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Dacă spirometria și radiografia sunt normale, iar la auscultație nu se aude nimic atunci nu aveți nimic pulmonar. Fiind fumător se produce o modificare a epiteliului respirator, iar secrețiile normale de la nivelul căilor aeriene suferă modificări cantitative (o secreție excesivă), dar și calitative (mucus mai vâscos). Când stați întins secrețiile se adună la bazele pulmonare și auziți acel zgomot respirator, iar când vă ridicați secrețiile sunt mobilizate și acel zgomot dispare. Sper să vă fie utile aceste explicații. O seară liniștită!
0
10-03-2021, ora 18:18
GabrielCosmin
Nu este medic/terapeut
GabrielCosmin
Buna seara,
Sunt un fost fumator, am fumat aproximativ 18 ani, m-am lasat de 2 luni, cam de 2 ani de zile simt un harait in spate (plamani) in momentul in care stau intins in pat, acesta se simte la prima inspiratie adinca, provocand si tuse in acelasi moment, dupa prima inspiratie nu se mai simte decat daca astept aptoximativ 20-30 de secunde apoi inspir iarasi adanc, mentionez ca am evectuat in februarie acest an un CT torace nativ, examenul CT iesind bun, fiind fara modificari pulmonare, medicul pneumolog spunand ca acel harait resimtit de mine in mod cert nu este de la plamani.
Mentionez faptul ca dimineata si seara am o tuse productiva in care elimin un mucus de culoare maronie.

Daca acest harait resimtit de mine nu este de la plamani (desi asa se simte), am rugamintea de a-mi spune ce alte analize aditionale as putea sa fac sau la ce doctor as sa ma mai duc ?.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vitamine și suplimente pentru plămâni
  •