Dependenta de asa zisele pacanele

29-04-2023
SuntCalm
Nu este medic/terapeut
SuntCalm
Buna ziua si va salut.
Sunt dependent de jocuri de noroc de aproximativ 1 an si cateva luni de aceste jocuri.
Totul a inceput intr-o seara cand de curiozitate am depus 50 ron si am inceput sa joc pe un joc oarecare..nici nu mai stiu exact numele jocului..ideea e ca am facut 450 ron in aproximativ 30 de minute..si de aici am crezut ca am rezolvat o problema..
A urmat un castig de 3.000 ron pe miza 5 lei..bani pe care evident..i-am bagat inapoi.
Au fost castiguri dar si pierderi..in mare pierderi..dar undeva pe drum m-am pierdut..m-am pierdut in grija banilor pierduti si dorinta recuperarii acestora..ceea ce nu se va intampla niciodata.
E fascinant cat de bine sunt gandite aceste jocuri si cum te prind..sti ca lucrul asta te ruineaza si totusi il faci.
Am un salar ok. Aprox 800 euro lunar..dar in ultimele luni am picat iarasi in dependenta asta dupa o pauza de mai bine de 5 luni.
Am reusit sa ajung la 4.000 lei datorie in cercul de prieteni si credit in banca de 900 lei lunar timp de 5 ani din cauza acestor jocuri.
Sunt in etapa de recunoastere a problemei. Ma lupt cu asta si cu siguranta voi reusi sa ma opresc.
Datoriile le achit in maxim 3 luni..iar cu rata la banca..la fel, de 6 luni o platesc la zi. Nu e problema
Problema mea e rusinea si starea mea interioara. Doar cateva persoane stiu de problema mea.
Imi e atat de rusine de ceea ce am facut si cat am mintit, pentru ce?
Nu le-am spus nici parintilor si nici iubitei. Imi e rusine ca o sa ii dezamagesc si o sa ma judece. Desi..stiu ca am o problema si ma lupt din greu cu ea.
Sunt o persoana vesela, optimista si mereu cu o vorba buna si prezenta mea e o companie placuta mereu..dar, constinta ma distruge. Stiu ca e normal prin ceea ce trec..conteaza ceea ce invat din asta..nu am ganduri de suicid, furt sau inselat pentru a mi scote eu camasa. Pur si simplu sunt dezamagit de mine si stiu ca si altii vor fi. Cum sa gestionez situatia ?
2 comentarii
0
23-12-2023, ora 01:57
teoob
Nu este medic/terapeut
teoob
Salutare! Sunt in aceeași oala și eu. După nici 2 ani, am ajuns sa ma îngrop in datorii. Am ajuns sa fur de la părinți. Acum sunt dator cu 4200 lei.. taica-meu își așteaptă salariul iar mintea mea bolnava s-a gândit din disperare sa-i bage in prostiile astea. Nu stiu cum sa fac rost de ei măcar sa-i dau in perioada asta.. M-au distrus chiar acum de sărbători si nu mai știu incotro sa o iau sau ce sa fac. Cum sa-i spun.. mai ales ca a trecut recent dupa un episod de depresie severa.. sper si doresc ca vor dispărea asemenea jocuri. Chiar distrug vieți.. simt ca si a mea deja e distrusă destul. Ma simt atât de rău.. și sunt atât de dezamăgit de mine pentru ca eu nu am fost așa. Sunt un alt om.. dependent de jocuri de noroc. Un Zombie am ajuns. Relația merge tot mai rău, ieșirile cu prietenii nu mai exista.. e grav. Îți doresc sa ai putere sa treci peste toate gândurile și sa scapi de jocurile astea. :( Mult nu te-as putea sfătui pentru ca la rândul meu sunt și eu mai rău.. multa sănătate îți doresc
0
27-12-2023, ora 11:32
Circle10
Nu este medic/terapeut
Circle10
Videourile de pe youtube referitoare la aceasta problema ajuta mult. Mai ajuta si consientizarea ca 25% este comisionul real. O spune chiar Sorin Constantinescu.

Comisionul la ruleta este de 3%. Ruleta poate avea zile cand merge pe minus. Pacaneaua in schimb, cu un comision de 25%, nu merge nici macar o zi pe minus. Nu are variatie aproape deloc, nu are zile proaste, e ca o masina de mancat bani. E ca si cum ai da cap/pajura cu o moneda care are 75% probabiltiate sa cada pe o parte. O astfel de moneda nu va avea aproape niciodata serii in care pica de 10 ori la rand fata cu 25% sansa.

In mod ironic ai ramas dependent tocmai pentru ca ai castigat relativ repede. Jucatorul ramane dependent atunci cand castiga. Acea memorie ii ramane in minte. Se spune ca daca vrei sa distrugi pe cineva, da-i bani sa joace la pacanele si roaga-te sa castige, nu sa piarda :))
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: