Durere mare atm sau traumatism mandibula?

21-03-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, ma numesc Daniela si am de la varsta de 14 ani dantura 70% imbracata in coroane. Am 30 ani.
Jos am mai avut cateva măsele ce s-au cariat toate si de vreo 2 ani am doar radacinile la maselele toate de jos, maselele sunt culcate binisor din cauza ca la 14 ani mi s au extras primii molari de pe amandoua partile de jos.
Nu stiu cat d ebine stau cu mușcatura dar infectii, chisturi am la cativa dinti de jos,..si de sus, plus cateva canale ce nu au fost tratate bine.
Am inceput vizitele la stomatolog pt a restaura toate lucrarile.
A fost nevoie de 3 extractii pe partea stanga jos, 2 din ele avand chist si au fost cam greu de extras, una din ele fiind maseaua de minte, cariata de mult.
Problema mea acum este ca ma doare tare articulatia temporomandibulara in partea stamga, de unde mi s-au extras 2 masele si 1 dinte, acum 4 zile.
Durerea nu mai trrce ba chiar creste, e ca o arsura, gen tendinita, dar e ca si cum mi-ar băga cineva un cuțit in ureche.
Uneori aud si scârțâielile acelea (cracmente?) si, am o pocnitura de muult timp, cand deschid gura imi pocneste mandibula si face, sa zic asa, o curba si revine la loc in timp ce o deschid, si cand o inchid, la fel.
De la ce sa fie durerea asa mare si sa tina 4 zile? sunt sigura ca nu o sa mi treaca curand. Iau iburofen de 200 si imi trece 2..3 ore. Nu mai pot de dureri, nu pot opri medicatia. De la algocalmin fiole nu imi trece decat putin timp.
Nu am vazut neaparat un tipar, sa ma doara cand mananc sau nu, doar astazi, cand ma doare rău, am observat ca ma doare cand mananc. Noaptea nu prea ma doare, deci la odihna..nu doare. Durerea e foarte deranjanta si simt durere si la locul extractiilor. Credeam ca in 4 zile nu o sa mai doara așa rău.

Sa fi fost trauma prea mare pt mine, sa scot 3 dinti o data?
acesta sa fie motivul durerii atm? Sensibila de gingii si oase in general sunt. Sau faptul ca am mancat doar pe partea dreapta de cand mi-au extras maselele de pe stanga? nu mai am pe partea stanga nimic, ultimul dinte e caninul pe partea stanga.
Ce sa fac sa inceteze durerea? fierbințeala aceea, ințepaturile acelea din ureche? Sunt sigura ca la ureche nu am nimic.
Mai simt si acum, și simteam si inainte de extractie o durere de maxilar, de mușchi, parca era incordat maxilarul, muschiul, o durrre ca de febra musculara, seara, la culcare o simțeam.
Sa fie vreo urmare a extragerii maselei de minte ? am inteles ca acelea sunt problematice tare.
Dați mi un sfat va rog frumos. De unde e durerea? se va duce sau raman tot asa pana imi refac toata dantura? asta ar dura aprox 6 luni, pana sa am ocluzia ok. Doar nu o sa stau c dureri si pastile 6 luni..
Multumesc frumos!
1 comentarii
0
20-03-2023, ora 06:29
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

Durerea pe care o simțiți în articulația temporomandibulară (ATM) ar putea fi legată de extracția dinților. Trauma cauzată de procedură poate duce la inflamație și durere în acea zonă. Este posibil, de asemenea, să fi suferit o leziune a articulației temporomandibulare în timpul extracției dinților, ceea ce poate duce la durere și disconfort.

Cracmentele pe care le simțiți în timpul deschiderii sau închiderii gurii, precum și pocnitura pe care o auziți, indică faptul că aveți o disfuncție temporomandibulară (DTM). Acest lucru poate fi legat de poziția dinților și a mușchilor maxilari și poate fi exacerbata de extracția dinților.

Este important să discutați cu dentistul dumneavoastră despre aceste probleme pentru a determina cauza exactă și a elabora un plan de tratament adecvat. Medicamentele pentru reducerea durerii temporare pot ajuta, dar nu vor trata cauza subiacentă a problemei.

În plus, dacă sunteți sensibilă la gingii și oase, puteți discuta cu dentistul dumneavoastră despre opțiunile de anestezie și de gestionare a durerii pentru procedurile viitoare.

Până la urmă, este important să îngrijiți dinții și gingiile și să vă asigurați că aveți o igienă orală adecvată pentru a preveni infecțiile și complicațiile viitoare.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: