Dureri piept, coaste stern

02-05-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, sunt mama unui copilas de 3 ani, am.30 ani, 1.6m si 55kg.
Fumez desi nu mult, mananc cat de cat sanatos, adica ultimele analize de rutina au iesit ok.
Sunt anxioasa, poate si depresiva, in ultimii 3 ani nu prea am dormit, ma trezeam foarte des la copilas noaptea, anxietatea era mare, stres, nervi, probleme familiale etc.
De vre 6 lumi dorm mai bine desi deseori ma culc tarziu in noapte.
Spun de calitatea somnului pt ca la 15 ani iarasi nu dormeam noptile, ma culcam tarziu si m-am trezit cu o nevralgie intercostala, dar jos la coaste nu sus, ca acum.

Acum am dureri in partea de sus a toracelui, la 2..3 degete distamta de stern, la fel si sub clavicula, am avut si de stern dureri (sau poate acelea erau de esofag - am reflux si sigur esofagita).
Durerile au reaparut acum in acelasi context ca data trecuta, adica acum vreo 8luni. Am mancat inghetata multa vara trecuta..simteam cum mă racesc tare in tot pieptul, ma simteam rau, in sensul de racita desi nu raceam, dar tot mancam inghetata.
Cu timpul au aparut pocnituri in zona pieptului, sternului. Nu le avusesem niciodata pana atunci. Aveam si durere, cand ma ridicam din pat sau cand foloseam muschii pieptului banuiesc. Erau putine pozitii in care aparea durerea, in rest, nu ma durea.
Au trecut durerile pana acum.
Ieri am mancat o inghetata si astazi sunt f rău. Ma simt răcita in tot pieptul, am rosu in gat, daca incerc sa fumez simt ca ma sufoc -o senzatie de la plamani.

Poate suna stupid tare dar am impresia ca durerea este de articulatiile coastelor, care au fost supuse temperaturilor reci cauzate de ingerarea inghețatei. Eu sunt foarte friguroasa de fel si imi amintesc ca pe la 15 ani am baut suc rece tare si mi-a spus doctorul ca am răcit stomacul..ceva de genul.

Acum durerile nu sunt doar in apropierea sternului ci si mai departe de stern putin.
Care poate fi problema?
unde ar trebui s amerg pt analize? sau sa astept sa vad daca imi revin? si sa evit binenteles alimentele reci.
Sau toata problema asta poate fi cauzata de o esofagita?
multumesc !
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: