Lichidul seminal si posibilitatea unei sarcini

11-10-2015
Catalina27
Nu este medic/terapeut
Catalina27
Buna seara. Am si eu o problema. Am avut o tentativa de act sexual cu prietenul meu. Acesta s-a desfasurat neprotejat si nu a fost deloc de lunga durata. Spun tentativa pentru ca nu a apucat sa fie act sexual in adevaratul sens al cuvantului. De ejaculare nici nu se pune problema. Dar de lichidul seminal nu am nici o idee. Vreau sa stiu daca pot ramane insarcinata doar cu lichidul seminal si dupa cat timp pot efectua un test de sarcina. Tin sa mentionez ca s-a intamplat a doua zi dupa finalizarea ciclului menstrual. Multumesc feumos!
4 comentarii
0
11-10-2015, ora 11:23
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Sperma sau lichid seminal inseamna acelasi lucru. Atunci cand este excitat, barbatul are erectie. In varful penisului apare un lichid care are rol de lubrifiere, adica de a ajuta penetrarea. Lichidul respectiv contine spermatozoizi, ceea ce inseamna risc de sarcina, chiar daca este un risc mic. Aceasta inseamna ca exista risc de sarcina chiar in absenta ejacularii. Puteti face un test de sarcina peste cam sapte zile. Daca va ganditi ca sexul este sigur dupa terminarea menstruatiei va inselati. Va recomand cu caldura sa folositi prezervativul altadata si sa va informati despre sex si activitatea sexuala. Educatia sexuala va poate ajuta sa nu ajungeti in situatii neplacute. Puteti vorbi despre educatia sexuala cu ginecologul Dumneavoastra sau cu un sexolog.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
11-10-2015, ora 13:10
Catalina27
Nu este medic/terapeut
Catalina27
Multumesc frumos pentru raspuns. Stiu ca dupa menstruatie este perioada nefertila. Si ma gandesc ca este un risc foarte mic. Actul nu s-a consumat in totalitate. Mai mult de cateva secunde nu a durat. Sa inteleg ca exista si asa un risc destu de mare? Va rog mult raspundeti-mi si la aceasta intrebare.
0
11-10-2015, ora 17:17
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
In ceea ce priveste posibilitatea unei sarcini nu cred ca exista risc mare sau risc mic. Atunci cand vorbim de astfel de riscuri, de a da viata unei fiinte, cred ca situatia trebuie abordata diferit, mai ales cand exista atatea solutii. Atat timp cat in vagin au ajuns spermatozoizi exista posibilitatea unei sarcini. Utilizarea "calendarului" (zilele fertile sau infertile) este una dintre metodele nerecomandate de contraceptie, intrucat este extrem de greu de determinat in realitate. Sunt destule femei care au ramas insarcinate asa. Incheierea menstruatiei nu este un semn clar de infertilitate. Va recomand sa utilizati metode mai sigure: prezervativul, anticonceptionale etc.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
12-10-2015, ora 00:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Sunt femei care au ramas insarcinate in timpul mestruatiei.
2. Sunt femei cu ciclul ceas elvetian care au ramas insarcinate in perioada nefertila.
3. Utilizati prezervativ. Anticonceptionalele provoaca 1-2 avorturi timpurii pe an.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •