tensiune oscilanta-va rog ajutor!

19-01-2014
mirela67
Nu este medic/terapeut
mirela67
ma numesc mirela, am aproape 47 de ani. de mai bine de 10 ani am probleme cu tensiunea arteriala. am urmat in romania un tratament numai la nevoie cu furosemid. de 7 ani sunt plecata in italia. lucrez ca ingrijitoare batrani, mentionez ca este o munca intrun mediu foarte stresant. stau inchisa in casa 24/24 cu o batrana. am facut zeci de analize si la sange si la inima, toate iesind bine. eu ma simt din ce in ce mai rau. de aproximativ un an, imi oscileaza tensiunea, cand depaseste 15/10 cand e prea mica 10/6. am si niste stari de voma, ameteala, dureri de cap, pana mai acum cateva luni, simteam ca nu-mi mai simt mainile si limba, pur si simplu imi amorteau. acum problema cu amorteala a disparut, dar mi se face rau in fiecare zi, chiar si prin somn. incepe sa-mi bata inima puternic, ma doare foarte tare capul, am o stare de voma si ameteala.simt ca-mi ajunge sufletul in gat. ma tine cateva minute, dupa care ma linistesc. aceasta senzatie reapare des in timpul zilei cat si noaptea. in ultimile 6 luni, am facut zeci de ekg-uri si analize peste analize. nici un doctor nu-mi da un diagnostic si un tratament eficient. mi s-a prescris tratament cu atenolol, triatec si diuremid. il urmez de aproape 5 ani, dar fara niciun rezultat. in ultimul timp starea mea de sanatate s-a agravat si chiar sunt foarte disperata pentru ca niciun medic nu ma poate lamuri cu aceasta problema. am fost la mai multi doctori si cardiologi. va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un sfat, chiar nu mai stiu la cine sa mai apelez. multumesc!
5 comentarii
0
19-01-2014, ora 19:15
ustop39
Nu este medic/terapeut
ustop39
salut marYgirl. Stresul poate fi cauza.Poate fi atacuri de panica cu anxia.
0
19-01-2014, ora 20:01
mirela67
Nu este medic/terapeut
mirela67
multumesc frumos pentru sfat! astept in continuare alte opinii/sfaturi, eventuale posibile tratamente. multumesc.
0
20-01-2014, ora 03:34
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Tensiune oscilanta, dureri de cap, ameteli, stare de rau in general. Daca situatia este asa cum spuneti si anume ca nu vi s-a gasit o cauza de natura cardiaca, atunci trebuie avuta in vedere si coloana vertebrala cervicala. Trebuie investigata coloana cervicala. In cazul in care aveti o spondiloza cervicala, pot sa apara simptome ca si cele pe care le descrieti dumneavoastra. Pot sa apara dureri de cap, ameteli, stari de oboseala, de moleseala, stari de greata si voma, scaderea atentiei, a memoriei, a auzului chiar. Mai pot sa apara zgomote sau sunete in urechi, scaderea vederii. Vreau sa va intreb daca ati avut sau aveti dureri in zona coloanei cervicale sau macar o jena in acea zona. Coloana vertebrala cervicala este implicata si in reglarea tensiunii arteriale si in cazul in care ea este bolnava, pot sa apara stari de tensiune arteriala oscilanta. De asemenea, printre altele, coloana vertebrala cervicala este implicata in reglarea ritmului cardiac si daca ea sufera, pot sa apara palpitatii a caror cauza nu se intelege. In concluzie, trebuie sa va ocupati si de coloana vertebrala cervicala. Astept vesti de la dumneavoastra. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
20-01-2014, ora 22:03
mirela67
Nu este medic/terapeut
mirela67
va multumesc mult domnule doctor pentru promptitudine! nu am facut niciun examen pana in prezent pentru cervicala. am unele dureri deranjante de coloana, care coboara pana la nivelul rinichilor, chiar si mai jos, uneori si dupa ceafa. dar nu prea frecvente. durerea de cap care persista, e o intepatura exact in mijlocul fruntii. mentionez ca am facut punctie in adolescenta pentru sinuzita.(daca are vreo importanta).
o sa contactez doctorul de familie pentru a-i cere si un examen pentru cervicala, daca o sa fiu luata in seama...
multumesc inca o data domunule doctor! sanatate maxima!
0
21-01-2014, ora 02:40
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Importanta investigatiilor. Ma bucur ca sunteti hotarata sa apelati la investigatii. Numai asa se poate stabili cu precizie ce se intampla. Pornind de la ceea ce mi-ati spus in ultimul mesaj, cred ca trebuie luata in calcul si o eventuala sinuzita cronica ce s-ar fi putut acutiza. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tensiunea oscilantă - ghidul pacientului hipertensiv
  • Tensiunea arterială osciantă ar putea fi o cauză ascunsă a demenței
  • Variabilitatea tensiunii arteriale ca predictor pentru riscul de Alzheimer
  •