Tulburare de comportament la copii

16-11-2023
adriana.r
Nu este medic/terapeut
adriana.r
Buna ziua,
Am adoptat de curand, doi copii, o fetita de 7 ani si un baietel de 8 ani, frati, sunt in familia noastra de aproximativ 6 luni, fara probleme medicale, asa ni s-au prezentat de la DGASPC, decat faptul ca ar fi de etnie roma. In urma unor analize medicale la sange, da s-a dovedit ca nu ar avea afectiuni pe partea aceasta.
Au foarte multe lipsuri pe parte de educatie, discernamant si asa mai departe, lucruri pe care le intelegem si acceptam ca se capata in timp.
Legat de baiat, nu am observat ceva deosebit in comportamentul lui, pare a avea un comportament normal si specific varstei lui cu lipsurile normale pe care le are, datorita faptului ca nu s-a ocupat nimeni de ei, asa interpretam noi.
In schimb problema este la fata, pe parte de comportament cred, sau poate o intarziere, nu stiu ce sa mai cred, ne incearca rabdarea foarte mult.
Simptomele ei sunt: neatentie, lipsa de concentrare, minte foarte mult, spune fraze foarte scurte care nu au un inteles, nu tine minte evenimente aproape de pe o zi pe alta, decat doar ce considera ea, daca ii amintesc eu, raspunsul ei este " a, da mai stiu ", daca este certata pentru un lucru rau facut, se preface ca plange, ca ii pare rau, dupa care se intoarce si rade, nu se integreaza in jocuri cu fratele ei, ea sta cumva si se uita la el cum se joaca, ea doar tine o papusa in mana si o da de colo, colo, mofturi la mancare cat cuprinde, nu ii place mai nimic din felurile de mancare, este si foarte slaba pentru varsta ei, are in jur de 15 kg, are obiceiul sa ceara mancare la scoala de la copii, invatator, fratele ei, mentionand ca ii este foame, eu ii dau si pachet, si mananca acasa dimineata.
Este in clasa I, in clasa cu fratele ei, nu se descurca la scoala, decat cu ajutor foarte mult, nu are capacitate sa inteleaga decat foarte putin.
Nu raspunde la vreo pedeapsa, e invatata cu orice, si la asistentii maternali a avut parte si de bataie.
Nu stiu daca asa e caracterul din cauza etniei, sau este o alta problema.
Merg la psiholog cu ea, suntem la a sasea sedinta, nu am rezultate momentan, dna psiholog a spus ca are un IQ mediu, ca mental nu are nimic, ca nu i se pare nimic.
Iar eu numai stiu ce sa fac.
Ma gandesc sa nu aiba dubla personalitate, este doar ceea ce cred, pentru ca tot timpul cand ies undeva cu ea, chiar si la psiholog cand merg, ma intreaba daca s-a comportat cum trebuie.
Va rog frumos daca imi puteti da o parere, ce pot sa mai fac.
4 comentarii
0
16-11-2023, ora 21:42
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Sunteti o familie minunata si curajoasa de ati adoptat copii de etnie roma, probleme e ca ei sunt cam marisori sa-i puteti stapinii asa cum vreti dvs, trebue sa treaca multi ani de acum inainte nu citeva luni. Stiti cum se spune ca nu au cei 7 ani de acasa, saracii ei erau ai nimanui, cu multa rabdare si intelegere (nu cu batae ) veti reusi.
0
17-11-2023, ora 12:49
Dr. GHINEA ROXANA
Psihiatrie, BRASOV
Dr. GHINEA ROXANA
Buna ziua! Pentru problemele comportamentale ale fetitei cereti parerea unui medic specialist psihiatrie pediatrica.
0
18-11-2023, ora 14:09
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
fraza asta mi-a atras atentia "daca este certata pentru un lucru rau facut, se preface ca plange, ca ii pare rau, "

ati reusit sa creati o conexiune emotionala cu ea ? in sensul in care sa comunicati cu ea si sa legati o relatie cum o fac oamenii in general de la egal la egal
ma gandesc ca e posibil ca ea sa nu va vada ca un apropiat, motiv pt care este falsa in unele situatii
0
20-11-2023, ora 11:06
adriana.r
Nu este medic/terapeut
adriana.r
Buna ziua,

Va multumesc pentru pareri, raspunsuri.
Fata creeaza greu conexiune cu cineva, se preface foarte mult pentru a obtine cate ceva de regula, asta am observat la ea, si stiu de la alti cunoscuti care au adoptat ca asta este tipologia lor, asa s-au invatat pentru a supravietui.
Stiu ca noi trebuie sa le oferim tot suportul nostru pentru a putea capata increderea noastra, este extrem de greu si facem eforturi uriase cu rabdarea noastra, din lipsa educatiei pe care o au, cum s-a mentionat mai sus, ei nu stiu la acest moment sa aprecieze nimic din ce li se ofera, dau raspunsuri de prost gust pentru noi, totul li se cuvine, se cred la asistenti maternali, nu fac momentan diferenta pentru ca nu au cum...
Voi merge si la un psihiatru cu fata, cum mi s-a recomandat.
In rest cred ca avem nevoie de multa, multa rabdare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul