Tuse seacă - am senzația ca am ceva în gat tot timpul și care im da sensatia ca trebuie sa tușesc

29-04-2020
Tiberiu 1995
Nu este medic/terapeut
Tiberiu 1995
Bună, problema cu care ma confrunt de aproximativ 2 luni este o tuse seacă care se manifesta în felul urmator: am senzația ca am ceva în gat tot timpul și care im da sensatia ca trebuie sa tușesc, în ultima vreme am început totuși sa elimin o secretie de culoare alba și care este foarte lipicioasa. Menționez ca aceasta secretie am mai avut-o și înainte uneori, doar ca într-o cantitate mult mai mica și nu asa de des ca acuma. Tot în urma cu 2 luni am avut o infecție a cailor respiratorii iar în urma cu 3 săptămâni ceva probleme cu sistemul digestiv care îmi provoca durere în partea stanga subcostala dar care după 2 săptămâni a trecut. Am fost deja la medic cu aceasta problema la care mi-a răspuns ca după o infecție a cailor respiratorii tusea poate dura pana la 8 săptămâni, dar la mine sunt deja 10 și încă nu a trecut. Adică tușesc doar datorita senzației de ceva în gat. Daca cineva ar putea sa ma ajute, cu un sfat o părere, ce as putea sa fac în aceasta situație, as fi recunoscător.
12 comentarii
0
05-05-2020, ora 15:21
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Va salut, acea senzație in gât se poate datora alimentatiei, e posibil sa aveti reflux gastroesofagian, boala de reflux in somn irita esofagul și de acolo și tusea și seznzatia aia de ceva in gât. Asta e doar o teorie, eu va recomand sa vizitați medicul de familie și sa va de-a o trimitere la orl sa verifice gâtul și pe urma o trimitere la gastrologie pentru ca acolo se rezolva problema dumneavoastră. Pana ajungeți la medic, evitați produsele acre, sucurile acidulate, murături, produse foarte condimentate, nu faceți abuz de cafea, deoarece și cofeina poate produce acid la stomac și încercați sa mâncați de mai multe ori pe zii 5-6 ori pe zi dar in cantități mult mai mici și ultima masa sa o luați înainte cu 2-3 ore de-a va pune la somn. Cred ca v-ar ajuta puțin dacă v-ați ridica perna cu 10 cm mai sus și seara înainte sa va puneți in pat puteți mânca câțiva biscuiți simpli, fără crema deoarece reduc aciditatea.
0
06-05-2020, ora 16:07
Tiberiu 1995
Nu este medic/terapeut
Tiberiu 1995
Va mulțumesc pentru răspuns, la medicul de familie am fost deja și mi-a dat niște pastile pentru reflux care nu prea m-au ajutat, nici nu cred ca sunt niște pastile prea tari pentru ca ma aflu în Germania și nemții mereu prima data îți niște pastile mai slabe, iar o trimitere pentru orl nu a putut sa îmi facă pentru ca toate cabinetele orl sunt închisă datorita COVID. O sa pun mai întâi în practica sfatul dumneavoastră și sper sa trec cu bine peste aceasta problema. Țin sa va mulțumesc încă o data și Dumnezeu sa va răsplătească.
0
06-05-2020, ora 19:19
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Nu aveți pentru ce. După ce trece toată perioada asta va recomand neaparat un consult la orl și gastrologie. Știți vorba aceea, mai bine prevenim decât sa tratam. Multă sănătate sa aveți.
0
12-05-2020, ora 14:43
Mirili
Nu este medic/terapeut
Mirili
Buna ziua! cum ati rezolvat! am aceleasi simptome de 2 luni! Multumesc!
0
12-05-2020, ora 15:29
Tiberiu 1995
Nu este medic/terapeut
Tiberiu 1995
Salut. Încă nu am rezolvat ma chinuie în continuare aceasta tusa. Dar am fost la medicul de familie care mi-a făcut trimitere la orl unde mi s-a spus ca e totul în regula cu gatul. Iar acum mi-am făcut o programare la un gastroenterolog pentru un alt control la esofag stomac s.a. Doar ca programarea o am abea pe 28 luna asta. Iar medicul de familie mi-a spus același diagnostic ca Domnul Florin de mai sus. Reflux gastroesofagian. Ce e drept ca la mine tusea a mai trecut sincer nu mai tușesc aproape deloc doar ca ma supăra burta acum, și anume nu pot manca tot ce vreau ca ma deranjează foarte multe alimente, am scaune diareice de vreo săptămână și datorita acestui fapt am slăbit 4 kg în 3 săptămâni. Cum o sa mai aflu câte ceva o sa va scriu aici și poate o sa va ajute.
0
12-05-2020, ora 16:43
Mirili
Nu este medic/terapeut
Mirili
Multumesc mult! Si mie mi s-a recomandat control la gastro, tot din cauza refluxului! Si eu am slabit vreo 7 kg in 2 luni! Pe mine ma deranjeaza f mult acel mucus in gat!
0
12-05-2020, ora 22:02
Tiberiu 1995
Nu este medic/terapeut
Tiberiu 1995
Am uitat sa va mai spun un lucru important (zic eu, pe mine vad ca m-a ajuta destul de mult) renunțati la orice bautură de la magazin mai ales cea carbogazoasa și încearcă sa va faceti ceai de fenicul și sa beti normal ca Orice alta bautură, dar fără zahar, ceaiul de fenicul este un antiinflamator natural și cum spuneam m-a ajutat mult. Acuma aproape ca nu mai tușesc deloc, am doar probleme cu burta și scaunul. Sper sa va ajute și pe dumneavoastră.
0
21-06-2020, ora 18:59
ACNS
Nu este medic/terapeut
ACNS
Și eu am la fel un mucus care ma, face sa tușesc sec din acest motiv se irita în gat și ma ustura, nu știu ce sa mai fac sunt atât de speriata, am fost la 2 orl iști se uita și atât fără investigații suplimentare cu a nu au voie, am și reflux dar nu cred ca, e de la reflux.
0
21-06-2020, ora 19:06
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Ba exact de la reflux e. Din cauza alimentelor pe care le consumați se face acidul la stomac, în timpul somnului urca în sus și irita esofagul, de acolo tusea aceea seaca. Acel mucus se face ca protecție a esofagului și probabil simțiți mai tot timpul nevoia de a va drege vocea. Evitați băuturile acidulate și tot ce am scris mai sus, eventual puteți lua antiacide gen Gaviscon dau Dicarbocal pana mai trece treaba asta cu coronavirus și puteți face câteva controale mai amănunțite. Trebuie sa înțelegeți ca dacă evitați băuturile acidulate sau cafeaua, murăturile etc o zi da una nu, nu o sa va treacă. Trebuie evitate zile la rand... Săptămâni chiar... Și trebuie tratament 50% e tratament și 50% e alimentația. EVitați poziția culcat măcar doua ore după masa, faceți sport, alergare ușoară seara, jjumătate de ora în 7 reprize a câte doua minute, 2 minute de alergare, doua minute de mers, cu 7 repetări, timp de macar o saptamana, o sa îmi mulțumiți. Nu va panicați asa ușor ca nu e ce va gândiți dumneavoastră ca e. Cunosc sentimentul ca și eu am trecut prin asta.
0
22-06-2020, ora 15:47
Tiberiu 1995
Nu este medic/terapeut
Tiberiu 1995
Mulțumim Florin 1988 pentru sfaturi. Am făcut după cum mi-ați spus încă de la primul mesaj și sincer sa fiu mi-a trecut în proporție de 99 %, îmi este foarte bine, nu mai tușesc, nu mai am nici un simptom cu exceptia sputei albe și lipicioase dar și aceasta nu asa de abundenta ca inainte, bineînțeles ca continui acest regim. Azi am avut si programare la endoscopie în urma căreia doctorul a constatat ca nu este nici o afecțiune vizibila și acuma aștept rezultatul de laborator sa vedem dacă nu este vorba de vreo bacterie sau știu eu ce. Oricum la acest control am mers doar sa nu le dau programul lor peste cap sau sa nu ii încurc, ca la cum ma simt acum consider ca nici nu mai era nevoie de aceste analize.
Va salut și va doresc sănătate tuturor. Dumnezeu sa fie cu voi.
0
24-06-2020, ora 09:32
ACNS
Nu este medic/terapeut
ACNS
Mulțumesc Florin 1988, exact asa ma gândesc doar la rău văzând ca ma ustura i gat fără alt motiv, doar încercarea de a elimina mucusul și se erodează mucoasa din gat pentru ca fac zilnic, ca un obicei, , am făcut anxietate de boala. Am reflux de bila ca s operata de fiere și știu ca mi a venit pana în gura și cel gastric și biliar e mai acid, dar asta a fost acum o luna, sunt speriata ca nu mi revin, și mananc regim, nu mai suport făinoase și lactate
0
25-06-2020, ora 19:57
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Tibi, ma bucur ca sfaturile mele ți-au fost utile și ca ești mai bine acum. Doamna ACNS În primul rand nu e nici vorba de ce credeți dumneavoastră ca e, în al doilea rand trebuie sa înțelegeți ca acel acid va vine înapoi mult mai des decât credeți dumneavoastră, de aceea aveți usturimea în gat. Va venit acum o luna pana în gură dar pe esofag urca mult mai des, deci usturime aia nu e chiar "fără motiv". V-am zis, încercați sa evitați tot ce e acidulat, fructele citrice gen portocale, mandarine, evitați strugurii, murături, cofeina, produsele lactate dacă va fac rău (produsele lactate e posibil sa ajute la crearea acelui mucus) etc Legat de alimentație aici trebuie sa va dați și dumneavoastră sema ce va face rău și ce nu pentru ca la unele persoane produsele lactate le creează probleme și ala altele nu. Mesele, consumați puțin și des, în loc de de 3 mese pe zi, luați 6 dar mâncați putin și ultima masa luați-o cu 3 ore înainte de a va pune în pat. Biscuiți simpli, seara și dimineața, câte 3-4 măcar pentru ca absorb acidul... Hidratativa, apa cât mai multa, odată la 2 ore beti un pahar de apa chiar dacă nu va e sete...Ridicațiva perina pe care dormiți cu 10 cm, ajuta mult. Si când se poate, neapărat control la gastrologie pentru a stabili problema exacta și un tratament. Din câte știu refluxul e de mai multe feluri și de diferite intensități, cel mai ușor e cel de categorie A, pe urma B, C si D... În funcție de asta vi se administrează un tratament pentru stoparea lui. Contează vârstă și greutatea, dacă sunteți o persoana mai plinuta, indicat ar fi sa încercați sa mai slăbiți puțin. Încercați pe forum să deschideți un subiect ca acesta in sfera orl, acolo va va răspunde domnul doctor Flueraru Valeriu și el cu siguranță va poate lămuri mult mai bine. Sănătate la toată lumea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: