Mergi cu taxiul? Află de ce galben e mai sigur.

Mergi cu taxiul? Află de ce galben e mai sigur.
Un studiu al Universității Naționale din Singapore a găsit o legătură directă între culoarea taxiurilor și rata accidentelor. După o analiză de 36 de luni a două flote de taxiuri - una de mașini galbene și cealaltă de culoare albastră, s-a constatat că taxiurile galbene au avut mai puține accidente decât cele albastre.

Rezultatele studiului au fost publicate in jurnalul științific Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Studiul a inclus 4.175 de taxiuri galbene și 12.525 taxiuri albastre, concluziile fiind că mașinile galbene au cu aproximativ 6,1% mai puține accidente per 1.000 de taxiuri pe lună. La examinarea datelor s-a constatat că vizibilitatea mai mare a culorii galben a fost motivul pentru care taxiurile galbene au fost implicate în mai puține accidente. Astfel, șoferii celorlalte mașini au reușit să observe și să evite mai ușor taxiurile galbene.

Flotele de taxiuri au aparținut aceleiași companii, astfel încât șoferii au fost repartizați aleatoriu. Șoferii care au condus ambele tipuri de mașini au avut mai puține accidente atunci când au condus taxiul de culoare galbenă.

Prin urmare, dacă doriți să reduceți cât mai mult riscul unui accident de mașină și aveți de ales, alegeți un taxi galben.

Sursa: ScienceDaily

Data actualizare: 08-03-2017 | creare: 08-03-2017 | Vizite: 262
Bibliografie
1. Safer to ride in yellow taxis, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/03/170307090546.htm
2. If Color Affects Taxi Safety, Which Shade Is Safest?, link: http://www.iflscience.com/brain/if-color-affects-taxi-safety-which-shade-is-safest/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Accident rutier - primul ajutor
 • CDC dezvăluie principalele 5 cauze de deces
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK