Activitatea sexuală scăzută la femei poate avea cauze psihologice

©

Autor:

Activitatea sexuală scăzută la femei poate avea cauze psihologice
Un nou studiu publicat în The North American Menopause Society a indentificat factorii psihologici care influențează scăderea libidoului și a gradului de satisfacție sexuală în rândul femeilor aflate la menopauză și postmenopauză.
Studiul la care au participat 4.500 de femeile aflate la postmenopauză a analizat, în primă fază, riscul de cancer ovarian, apoi, în a doua fază, a folosit aceste date pentru a interpreta calitatea relațiilor sexuale la femeile aflate la menopauză.

Rezultatele au arătat că, înainte de începerea screening-ului, jumătate dintre femei au fost active sexual, dar, ulterior a fost observată o deteriorare a tuturor aspectelor vieții sexuale.

Principalul motiv l-a reprezentat lipsa unui partener, mai ales din cauza văduviei. Alte motive frecvent menționate în cazul femeilor aflate la menopauză au fost starea medicală a partenerului, disfuncția sexuală a partenerului, stresul, simptomele asociate cu menopauză și problemele în relația de cuplu.

Doar 3% dintre participante au descris experiențe sexuale pozitive, în timp ce numai 6% au solicitat ajutor medical pentru probleme sexuale.

Cercetările precedente s-au axat, în mare parte, pe cauzele biologice care ar putea explica diminuarea dorinței sexuale la femeile aflate la menopauză precum bufeurile, calitatea proastă a somnului, uscăciunea vaginală și actul sexual dureros.

Sursa: Science Daly

Data actualizare: 16-07-2019 | creare: 16-07-2019 | Vizite: 787
Bibliografie
Why sex becomes less satisfying with age. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190710103140.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum