Starea de bine asociată cu locuitul în cartiere înverzite, cu multe păsări
Autor: Costin Oana

Studiul a constat în evaluarea stării sănătății mintale a 270 de participanți de vârste, etnii și venituri diferite, precum și în investigarea numărului de păsări (mierle, măcăleandri, pițigoi și ciori) pe care aceștia le puteau vedea pe ferestrele casei sau în grădină.
S-a observat o corelație între numărul de păsări văzute pe parcursul zilei de participanți și riscul mai mic de depresie, anxietate și stres, indiferent de speciile de păsări. De altfel, studii anterioare au arătat că persoanele au în general o capacitate redusă de a le identifica. Cu alte cuvinte, nu are importanță specia, ci expunerea cât mai mare la păsări și la natură, în general, pentru creșterea stării de bine.
Autorii consideră că acest studiu este un pas înainte în a identifica elementele din natură care ne influențează starea de bine într-un mod pozitiv. De altfel, un studiu anterior realizat de aceiași cercetători de la Universitatea din Exeter în 2016, a arătat că privirea păsărilor îi face pe oameni mai relaxați și mai conectați cu natura.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni