Starea de bine asociată cu locuitul în cartiere înverzite, cu multe păsări

©

Autor:

Starea de bine asociată cu locuitul în cartiere înverzite, cu multe păsări
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Exeter, organizația British Trust for Ornithology și Universitatea din Queensland sugerează că persoanele care locuiesc în cartiere cu mai mulți copaci, păsări și arbuști prezintă un risc mai mic de depresie, stres și anxietate.

Studiul a constat în evaluarea stării sănătății mintale a 270 de participanți de vârste, etnii și venituri diferite, precum și în investigarea numărului de păsări (mierle, măcăleandri, pițigoi și ciori) pe care aceștia le puteau vedea pe ferestrele casei sau în grădină.

S-a observat o corelație între numărul de păsări văzute pe parcursul zilei de participanți și riscul mai mic de depresie, anxietate și stres, indiferent de speciile de păsări. De altfel, studii anterioare au arătat că persoanele au în general o capacitate redusă de a le identifica. Cu alte cuvinte, nu are importanță specia, ci expunerea cât mai mare la păsări și la natură, în general, pentru creșterea stării de bine.

Autorii consideră că acest studiu este un pas înainte în a identifica elementele din natură care ne influențează starea de bine într-un mod pozitiv. De altfel, un studiu anterior realizat de aceiași cercetători de la Universitatea din Exeter în 2016, a arătat că privirea păsărilor îi face pe oameni mai relaxați și mai conectați cu natura.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-09-2020 | creare: 28-02-2017 | Vizite: 989
Bibliografie
Watching birds near your home is good for your mental health, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/02/170225102113.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tehnologia de monitorizare a sănătății mintale ar putea fi la îndemână
  • Locuirea lângă zone împădurite este bună pentru sănătatea mintală a copiilor și a adolescenților
  • Care sunt cauzele deteriorării sănătății mintale observată în rândul americanilor de vârstă mijlocie?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum