Antidepresivele în sarcină: substanța bupropion traversează placenta

©

Autor:

Antidepresivele în sarcină: substanța bupropion traversează placenta
Cercetătorii de la University of Texas Medical Branch at Galveston au investigat transferul medicamentului antidepresiv bupropion prin placentă în circulația fetală și au constatat că substanța activă și metaboliții activi s-au regăsit în cordonul ombilical și lichidul amniotic.

Bupropion este un medicament utilizat ca antidepresiv, dar și ca adjuvant în renunțarea la fumat. Este comercializat în România sub denumirile Elontril, Zyban.

Potrivit studiului publicat în revista American Journal of Obstetrics & Gynecology, nivelurile de hidroxibupropion și treohidrobupropion în plasma venoasă din cordonul ombilical au fost mai mici decât cele din plasma maternă, iar concentrațiile de treohidrobupropion din lichidul amniotic au fost mai mari decât cele din cordonul ombilical.

Studiul a inclus 22 de femei însărcinate care luau bupropion și de la care s-au recoltat probe din sângele matern, vasele sangvine ale cordonului ombilical și lichidul amniotic.

„Consecințele biologice ale expunerii fetale la bupropion administrat mamei, prin transfer placentar, rămân să fie identificate în continuare”, afirmă autorii studiului.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 13-07-2019 | creare: 20-10-2016 | Vizite: 2741
Bibliografie
1. Researchers find antidepressant bupropion crosses placenta, link: https://medicalxpress.com/news/2016-10-antidepressant-bupropion-placenta.html
2. Bupropion therapy during pregnancy: the drug and its major metabolites in umbilical cord plasma and amniotic fluid, link: https://www.ajog.org/article/S0002-9378(16)30211-3/fulltext
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Siguranța medicamentelor în sarcină și Dr. Google
  • Administrarea de ibuprofen în primele 3 luni de sarcină pot altera fertilitatea fetițelor
  • Metforminul în sarcină asociat cu un risc crescut de obezitate la copil
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum