Bauturile din cacao, cheia protejarii impotriva celor mai comune boli ale modernitatii?

Data publicarii: 12-03-2007

 Washington /Rompres/ - Consumarea bauturilor din cacao reduce riscul aparitiei unor probleme grave de sanatate, precum infarctul, atacul cerebral, cancerul sau diabetul, ducandu-l sub10%, potrivit unui nou studiu, preluat de site-ul Ananova.

In cadrul studiului – realizat de cercetatori de la Harvard Medical School – au fost studiati membrii tribului Kuna din Panama, care beau aproximativ 40 de cupe de cacao pe saptamana. S-a constatat ca epicatecina – o substanta din samanta arborelui de cacao – reduce in mod considerabil riscul de dezvoltare a unor afectiuni grave.

„Daca studiul se dovedeste a fi corect, am putea spune ca este una dintre cele mai importante descoperiri din istoria medicinii. Epicatecina ne-ar putea scapa de patru dintre cele mai comune boli ale societatii moderne”, a declarat prof. Norman Hollenberg, cel care a condus studiul.

Membrii tribului Kuna traiesc mai mult decat ceilalti locuitori din Panama si rareori se imbolnavesc. Singurul lucru pe care il beau din ziua in care se nasc si pana la moarte este bautura din cacao, fapt ce ar sugera ca acesta este motivul pentru care durata lor de viata este mai mare. Scepticii sustin insa ca genele si alti factori ai stilului de trai, nu bauturile cu cacao, sunt cele care le ofera membrilor tribului Kuna o sanatate de fier.

 

 

Sursa: ROMPRES

12-03-2007, Vizualizari 964
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.