BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima

©

Autor: Redacția ROmedic

BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
Unul dintre cei mai cunoscuți rapperi de talie mondială creează, alături de Intel, o pereche de căști inteligente, BioSport Earbuds, care servesc sănătății. Curtis Jackson, al cărui nume de scenă este „50 Cent”, oferă o utilitatea suplimentară căștilor pe care le folosim pentru a asculta muzică sau pentru a vorbi la telefon. Acestea pot urmări bătăile inimii și alți parametri fiziologici, oferind informații precise asupra stării noastre de sănătate.

Elementul de noutate pe care îl aduce cu sine acest dispozitiv este conferit atât de dimensiunile reduse pe care le are, cât și de faptul că servește, în același timp, mai multor nevoi: asculți muzica preferată și îți monitorizezi, fără niciun efort sau inconvenient, activitatea cardiacă - aspect extrem de apreciat mai ales de persoanele sportive. Aparate similare au mai fost concepute în ultimii ani fie sub formă de ceasuri, fie sub formă de brățări, însă principalul avantaj al căștilor este acela că sunt foarte bine fixate și nu întrerup - decât atunci când se dorește - supravegherea ritmului inimii.

O altă caracteristică demnă de menționat cu privire la noul dispozitiv este aceea că nu are nevoie de baterii sau încărcătoare speciale. Căștile sunt atașate simplu la smartphone prin intermediul mufei de conectare, utilizând în mod foarte econom energia aparatului. Parametrii fiziologici sunt preluați prin intermediul unor senzori externi, iar informațiile sunt transmise mai departe către smartphone, unde sunt analizate și procesate.

Funcțiile oferite de căștile inteligente sunt cele specifice monitorului cardiac, pedometrului și altor biometre importante pentru starea noastră de sănătate. De asemenea, dispozitivul este programat tehnologic să elimine zgomotul de fond, așa încât datele preluate să fie cât mai fidele realității.    

Rezistente la transpirație și apă, căștile BioSport Earbuds pot fi utilizate cu încredere de către persoanele active. Acestea le pot folosi concomitent aplicației RunKeeper, foarte populară deja printre iubitorii de sport.

Sursa: Intel

Data actualizare: 02-02-2019 | creare: 06-01-2015 | Vizite: 3864
Bibliografie
Smart Earbuds: Headphones For Health and Fitness Fanatics, link: https://iq.intel.com/headphones-for-health-and-fitness-fanatics/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Palpitațiile
  • Efectele stresului asupra sănătății inimii sunt diferite la femei și bărbați
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum