Boabele uscate de goji pot oferi protecție împotriva problemelor de vedere

©

Autor:

Boabele uscate de goji pot oferi protecție împotriva problemelor de vedere
Consumul regulat de boabe de goji uscate poate ajuta la prevenirea sau întârzierea dezvoltării degenerescenței maculare asociate cu vârsta (AMD), la persoanele sănătoase de vârstă mijlocie, potrivit unui studiu randomizat realizat la Universitatea din California. Degenerescența maculară este cauza principală a pierderii vederii la persoanele în vârstă și se estimează că afectează peste 170 milioane la nivel global.
Cercetătorii au descoperit că 13 participanți sănătoși, cu vârsta cuprinsă între 45 și 65 de ani, care au consumat 28 de grame (aproximativ o mână) de boabe de goji de cinci ori pe săptămână timp de 90 de zile au crescut densitatea pigmenților de protecție în ochi. În schimb, 14 participanți la studiu care au consumat un supliment comercial pentru sănătatea ochilor în aceeași perioadă nu au arătat o creștere.

Pigmenții care au crescut în grupul care a consumat boabe de goji, luteină și zeaxantina, filtrează lumina albastră dăunătoare și oferă protecție antioxidantă. Ambele ajută la protejarea ochilor în timpul îmbătrânirii. „Cu cât luteina și zeaxantina sunt în cantități mai mari în retină, cu atât protecția este mai mare. Studiul nostru a constatat că, chiar și în ochii normali sănătoși, acești pigmenți optici pot fi măriți cu o mică porție zilnică de fructe de goji”, a spus co-autorul studiului, Glenn Yiu, profesor asociat în Departamentul de Oftalmologie și Științe ale Vederii la Universitatea din California. Deși rezultatele sunt promițătoare, cercetătorii observă că dimensiunea studiului a fost mică și vor fi necesare mai multe cercetări.

Boabele de Goji sunt specii de tufișuri care se găsesc în nord-vestul Chinei și care se folosesc ca ingredient comun în supele chinezești sau sunt consumate ca o gustare. În medicina chineză, se spune că fructele de goji au calități de „luminozitate a ochilor”.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 14-01-2022 | creare: 14-01-2022 | Vizite: 407
Bibliografie
Dried goji berries may provide protection against age-related vision loss, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220113151356.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fructe goji pentru sănătate și frumusețe
  •