Ciocolata neagră ar putea îmbunătăți vederea

©

Autor:

Ciocolata neagră ar putea îmbunătăți vederea
Un studiu recent aduce o veste bună pentru amatorii de ciocolată - cercetarea sugerează că ciocolata neagră ar putea avea o serie de beneficii pentru îmbunătățirea vederii.
Studiul a arătat că aportul de ciocolată a fost asociat cu o îmbunătățire semnificativă a clarității vizuale și a sensibilității la contrast, după 2 ore de la consum.

Pentru bucuria iubitorilor de ciocolată, aceasta a început să capete o oarecare reputație de aliment cu benecii, consumată cu moderație. Conține antioxidanți numiți flavonoizi, care sunt compuși derivați din plante ce pot exercita o serie de efecte pozitive, cum ar fi reducerea inflamației.

Se crede că acești flavonoizi sunt în mare parte responsabili pentru unele dintre potențialele beneficii pentru sănătate, care includ o mai bună capacitate cognitivă și îmbunătățirea sănătății inimii.

Studiul curent sugerează că beneficiile ciocolatei negre se pot extinde la sănătatea vederii. Cercetarea a inclus 30 de adulți sănătoși - 9 bărbați și 21 de femei – cu vârsta medie de 26 de ani, fără istoric de afecțiuni oftalmologice.

În două sesiuni separate, fiecare participant a fost solicitat să consume un baton de ciocolată neagră conținând 316,3 mg de flavonoizi, sau un baton de ciocolată cu lapte, ce conținea doar 40 mg de flavonoizi.

După 2 ore de la consumul de ciocolată, toți subiecții au fost supuși unui test oftalmologic.

Rezultatele au arătat o îmbunătățire a sensibilității vizuale sau capacitatea de a citi litere mici și mari la contraste diferite - după ce subiecții au consumat ciocolată neagră, comparativ cu aportul de ciocolată cu lapte.

Subiecții au prezentat, de asemenea, o ușoară îmbunătățire a acuității vizuale - claritatea vederii - după consumul de ciocolată neagră.

Sunt necesare cercetări suplimentare, pe un număr mai mare de participanți și care să arate efectele pe termen lung.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 11-01-2019 | creare: 30-04-2018 | Vizite: 2162
Bibliografie
Dark chocolate may boost vision, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/321631.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ai nevoie de ochelari? Cum să-ți testezi singur vederea!
  • Obiceiuri ce îți strică vederea
  • Beneficiile ciocolatei negre și avantajele față de ciocolata cu lapte
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum