Cancerul ovarian poate fi tratat cu ajutorul unei proteine

©

Autor:

Cancerul ovarian poate fi tratat cu ajutorul unei proteine
Cercetătorii de la Penn State College of Medicine au descoperit rolul terapeutic al unei proteine în tratarea cancerului ovarian seros.
În cadrul studiului, Erika Dahl, coordonatorul studiului a decis să cerceteze diferențele metabolice dintre celulele tubulare normale și celulele canceroase.

Celulele canceroase au un proces metabolic diferit față de cel al celulelor normale, deoarece celule canceroase se dezvoltă într-un mediu în care există acid lactic și se hrănesc cu glucoza din organism.

„Multe terapii vizează glicoliza, dar aceasta nu este cea mai bună abordare”, a declarat Dahl, care este de părere că acestă metodă de tratament ar putea provoca o deteriorare toxică a țesutului sănătos.

Rezultatele studiului au arătat că inhibarea sau oprirea activității unei proteine specifice - izocitrat dehidrogenază 1 - în ciclul acidului citric a dus la stoparea diviziunii celulelor canceroase ovariene.

Forme mutante ale acestei proteine sunt deja folosite ca tratament în alte tipuri de cancer, iar, conform noilor rezultate, aceasta poate fi o soluție eficientă pentru toate stadiile cancerului ovarian seros.

„Este important ca terapiile să fie eficiente în etapele ulterioare, deoarece acesta este momentul când majoritatea pacienților sunt diagnosticați cu cancer ovarian”, a adăugat Dahl.

În continuare, echipa de cercetare va investiga dacă această proteină își păstrează efectul terapeutic atunci când sunt aplicate alte metode de tratament.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-07-2019 | creare: 16-07-2019 | Vizite: 1091
Bibliografie
Targeting a key protein may keep ovarian cancer cells from spreading. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190712105720.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă asociere între infecția cu Chlamydia și cancerul ovarian
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cele mai frecvente semne de cancer ovarian
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum