Noi proprietăți anti-cancer ale unui compus derivat din ceapă

©

Autor:

Noi proprietăți anti-cancer ale unui compus derivat din ceapă
Cercetătorii din cadrul Universității Kumamoto (Japonia) au descoperit un compus natural izolat din ceapă denumit onionina A sau ONA cu posibile proprietăți anti-cancer în ceea ce privește cancerul ovarian. Aceasta constiutie concluzia unui studiu preclinic care evalua efectele onioninei A asupra cancerului ovarian epitelial, atât in vivo cât și in vitro.

Experimentele in vitro arată inhibarea progresiei cancerului ovarian epitelial care în mod normal proliferează în prezența macrofagelor M2 pro-tumorale, în cazul introducerii onioninei A. Astfel, s-a formulat ipoteza conform căreia ONA influențează activitatea factorului de transcripție STAT3, cunoscut pentru rolul în polarizarea macrofagelor M2 și în proliferarea celulelor canceroase. Mai mult decât atât, cercetătorii au observat că ONA inhibă și funcția pro-tumorală a celulelor supresoare mieloide derivate, asociate cu supresia răspunsului imun anti-tumoral al limfocitelor gazdei. De asemenea, ONA ar putea deține proprietatea de a amplifica efectele tratamentului anti-cancer, intensificând capacitatea acestora anti-proliferativă. Printre altele, se pare că onionina A administrată pe cale orală în faza experimentală la modele murine care prezentau cancer ovarian epitelial, conducând la creșterea șanselor de supraviețuire și stoparea progresiei tumorale. Toate acestea sunt considerate consecințele supresiei macrofagelor M2 polarizate.

Rezultatele acestor experimente sugerează că onionina A derivată din ceapă poate reduce progresia tumorilor canceroase maligne de la nivelul ovarelor, interferând cu funcția celulelor mieloide pro-tumorale. Astfel ONA activează răspunsul imun anti-tumoral prin neutralizarea funcției imunosupresive a celulelor mieloide, potențând terapiile anti-cancer existente în prezent, fără a manifesta efecte citotoxice asupra celulelor sănătoase. În plus, nu au fost înregistrate alte efecte secundare asupra cobailor implicați în această cercetare.

Studii preclinice și clinice suplimentare sunt necesare pentru a elabora și a testa eficiența, respectiv siguranța unor suplimente orale de onionina A, de care ar putea beneficia pacienții.

Studiul complet a fost publicat în jurnalul științific Scientific Reports.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 25-10-2016 | creare: 25-10-2016 | Vizite: 2284
Bibliografie
Anti-cancer effects found in natural compound derived from onions, link: https://medicalxpress.com/news/2016-10-anti-cancer-effects-natural-compound-derived.html

©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă asociere între infecția cu Chlamydia și cancerul ovarian
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cele mai frecvente semne de cancer ovarian
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum