Ce alimente pot reduce riscul de inflamații cronice?

©

Autor:

Ce alimente pot reduce riscul de inflamații cronice?
Un nou studiu realizat la Institutul pe probleme de Îmbătrânire și Boli Cronice din cadrul Universității din Liverpool a dus la identificarea unor alimente care pot preveni apariția inflamațiilor cronice ce favorizează declanșarea a numeroase boli grave.

Studiul s-a axat pe examinarea eficienței diferitelor tipuri de polifenoli și a fost publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție.

Inflamațiile apar în organism când se produc anumite dezechilibre, iar inflamațiile necontrolate pot cauza numeroase afecțiuni, inclusiv cancer, boli cardiovasculare, diabet sau Alzheimer. Limfocitele T sunt celule albe sangvine care circulă în organism depistând anormalitățile și infecțiile care apar. Sunt în relație directă cu nivelul de citokine și activitatea lor, fiind reglate de aportul de fructe și legume.

Alimentația bogată în fructe și legume ce conțin polifenoli poate oferi protecție împotriva inflamațiilor de diferite cauze.

Polifenolii și rolul rol preventiv împotriva a numeroase afecțiuni depind de cantitatea consumată și de biodisponibilitate. Cercetările au arătat că cele mai importante surse de polifenoli sunt ceapa, turmenicul, strugurii negri, ceaiul verde sau fructele de acai, care pot reduce nivelul mediatorilor pro-infamatori la persoanele cu risc crescut.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 10-03-2019 | creare: 18-05-2016 | Vizite: 2349
Bibliografie
What foods can help fight the risk of chronic inflammation?, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/310348.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din ceai verde ce ar putea reduce sensibilitatea dentară
  • O dietă bogată în fibre ar putea avea un efect pozitiv asupra bolilor inflamatorii articulare
  • Polifenolii din vin și beneficiile asupra sănătății orale
  •