Ce alimente pot reduce riscul de inflamații cronice?
Autor: Mancaș Mălina

Studiul s-a axat pe examinarea eficienței diferitelor tipuri de polifenoli și a fost publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție.
Inflamațiile apar în organism când se produc anumite dezechilibre, iar inflamațiile necontrolate pot cauza numeroase afecțiuni, inclusiv cancer, boli cardiovasculare, diabet sau Alzheimer. Limfocitele T sunt celule albe sangvine care circulă în organism depistând anormalitățile și infecțiile care apar. Sunt în relație directă cu nivelul de citokine și activitatea lor, fiind reglate de aportul de fructe și legume.
Alimentația bogată în fructe și legume ce conțin polifenoli poate oferi protecție împotriva inflamațiilor de diferite cauze.
Polifenolii și rolul rol preventiv împotriva a numeroase afecțiuni depind de cantitatea consumată și de biodisponibilitate. Cercetările au arătat că cele mai importante surse de polifenoli sunt ceapa, turmenicul, strugurii negri, ceaiul verde sau fructele de acai, care pot reduce nivelul mediatorilor pro-infamatori la persoanele cu risc crescut.
Sursa: Medical News Today
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Fungicidele boscalid (BOS) și difenoconazol (DIF) afectează aroma căpșunilor
- Cum influențează bacteriile de la nivelul intestinului subțire absorbția grăsimilor dietetice
- Noi perspective în tratamentul bolilor intestinale
- Fibrele prebiotice de inulină oferă protecție împotriva efectelor unei diete bogate în sare
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni