Compusul din ceai verde ce ar putea reduce sensibilitatea dentară

©

Autor:

Compusul din ceai verde ce ar putea reduce sensibilitatea dentară
Sensibilitatea dentară apare ca urmare a subțierii smalțului dentar și expunerii dentinare, din diverse cauze.  Un studiu recent arată că un compus din ceaiul verde ar putea conferi protecție în acest sens.

Când smalțul se erodează, dentina este expusă. Alimentele și lichidele fierbinți sau reci pot astfel ajunge la micro-tuburile din dentină, contractând nervii de la nivelul rădăcinii dentare – locul de unde pornește durerea. În același timp, dintele cu dentina expusă este mai predispus la carii decât dintele sănătos.

În mod normal, un mineral numit nanohidroxiapatita este utilizat pentru a umple acești tubi eliminând temporar starea de disconfort. Din nefericire, mineralul este ușor eliminat prin simplul periaj dentar, uzura dentară sau din cauza acidului.

Cercetătorii din cadrul Universității Wuhan din China au combinat nanohidroxiapatita cu un polifenol din ceaiul verde numit epigalocatechina-3-galat sau EGCG – despre care s-a arătat anterior că poate lupta împotriva bacteriei Streptococcus mutans ce formează o biopeliculă ce favorizează apariția cariilor.

Mixul a fost încapsulat în nanoparticule de siliciu, ulterior aplicate pe dinte. Nu doar că particulele au umplut eficient tubii dentinali expuși, dar au eliberat și EGCG pentru cel puțin 96 ore, conferind protecție la periaj sau eroziune dentară și prevenind formarea biopeliculei.

Tehnologia aceasta ar putea fi un mod eficient de a combate sensibilitatea dentară și cariile, mixul putând fi adăugat în conținutul pastei de dinți.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul ACS Applied Materials and Interfaces.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 07-08-2017 | creare: 07-08-2017 | Vizite: 2162
Bibliografie
Green tea compound may soothe and protect sensitive teeth, link: https://newatlas.com/green-tea-sensitive-teeth/50756/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Biomaterialul regenerativ pentru pulpa dentară
  • De ce dor dinții la rece, cald sau dulce?
  • Consumul frecvent de ceai (verde, negru și oolong) ar putea amâna declinul cognitiv
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum