Ce efecte au asupra sănătății schimbările climatice ?

©

Autor: Redacția ROmedic

Ce efecte au asupra sănătății schimbările climatice ?
Un studiu realizat de Global Health Institute (University of Wisconsin-Masdison) a evaluat date statistice din ultimii 20 de ani și a descoperit că schimbările climatice accentuate afectează o serie de probleme de sănătate.

Cercetătorii au concluzionat că arderea combustibililor fosili și defrișarea pădurii tropicale sunt principalii doi factori care contribuie la schimbările climatice, iar starea de sănătate a populației este legată inevitabil de aceștia.

În urma corelării datelor din 56 de articole științifice ce tratatau acest subiect, se crede că ne putem aștepta, până în 2050, cel puțin, la tot mai multe zile cu temperaturi extrem de ridicate.

Temperaturile caniculare vor afecta o serie de afecțiuni și vor accentua anumite probleme legate de siguranța stării de sănătate:
  • bolile respiratorii, incluzându-le pe cele care se agravează din cauza agenților poluanți, precum astmul și alergiile
  • bolile infecțioase transmise prin intermediul instectelor și a surselor de apă infestate
  • insecuritatea alimentară, afectată prin randamentul slab al culturilor și creșterea numărul bolilor la plante
  • afecțiuni psihologice, precum tulburarea de stres post-traumatic și depresie

Specialiștii avertizează că este vital să fim conștienți de aceste amenințări pe care schimbarea accelerată a climei planetare o pune asupra sănătății publice și să fie trasate anumite limite și reguli în dezvoltarea tehnologică.


Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 17-07-2018 | creare: 25-09-2014 | Vizite: 1613
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: