Cercetătorii au creat un test robust care poate detecta deficiența de zinc

©

Autor:

Cercetătorii au creat un test robust care poate detecta deficiența de zinc
Oamenii de știință de la Universitatea Cornell au creat „indicele de zinc pentru corpul uman", un instrument care va putea fi folosit pentru evaluarea stării de sănătate și a deficitului de zinc. Folosirea indicelui de stare a zincului va oferi o mai bună înțelegere a provocărilor care sunt legate de alimentația deficitară cu zinc și va îmbunătăți capacitatea de a cuantifica impactul intervențiilor dietetice care vizează atenuarea deficienței de zinc.
Deficiența de zinc este răspândită în întreaga lume, iar în rândul copiilor, o astfel de deficiență poate duce la malformații embrionare și anomalii neurocomportamentale. De-a lungul mai multor decenii, știința a îmbunătățit înțelegerea metabolismului zincului, dar un instrument precis și cuprinzător de evaluare a stării sale fiziologice în corpul uman a rămas evaziv. O nouă descoperire, indicele de stare al zincului, îi va ajuta pe cercetători să calculeze cu exactitate dacă cineva are deficit de zinc.

Lucrarea, „Indexul de stare a zincului pentru cuantificarea stării fiziologice a zincului”, prezintă un progres semnificativ în domeniul nutriției cu zinc și a stării fiziologice asociate. „Folosirea indicelui de stare a zincului va oferi o mai bună înțelegere a provocărilor care sunt legate de alimentația deficitară cu zinc și va îmbunătăți capacitatea de a cuantifica impactul intervențiilor dietetice care vizează atenuarea deficienței de zinc”, a declarat autorul studiului, Jacquelyn Cheng, doctorand în știința alimentelor și profesor asociat la Universitatea din Connecticut.

Indicele de stare al zincului încorporează un model statistic și se bazează pe trei piloni: raportul dintre acidul linolenic, un acid gras și acidul dihomo-gamma-linolenic, un alt acid gras, cunoscut sub numele de raport LA:DGLA, expresia genică a proteinelor dependente de zinc, care sunt afectate de starea zincului și microbiomul intestinal ca instrument suplimentar pentru a reflecta starea fiziologică a zincului.

În plus, cercetătorii de la Universitatea Cornell au arătat că o deficiență ușoară de zinc ar putea modifica expresia genelor în organism și că mediul microbian al intestinului este crucial pentru metabolismul zincului. Lipsa de zinc afectează negativ compoziția populațiilor microbiene intestinale.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-11-2021 | creare: 23-11-2021 | Vizite: 271
Bibliografie
Food scientists create zinc index for human body, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211117161416.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Suplimentele cu zinc scad riscul de boală pneumococică
  • Efectele suplimentelor de Zinc - concluziile studiilor științifice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum