Cercetătorii explică de ce copiii sunt atât de plini de energie

©

Autor:

Cercetătorii explică de ce copiii sunt atât de plini de energie
Copiii sunt în mișcare tot timpul și par a avea resurse inepuizabile de energie. Dacă v-ați întrebat cum de nu obosesc niciodată, cercetătorii au găsit explicația: copiii au o condiție fizică la fel de bună ca sportivii de rezistență și, în plus, își revin mai repede decât aceștia după un efort intens.
Un studiu anterior a descoperit că mușchii copiilor au o rezistență mai mare la oboseală, ceea ce le permite să-și revină mai repede decât competitorii la triatlon, alergătorii pe distanțe lungi și cicliștii profesioniști. În studiul de față, cercetătorii de la Université Clermont Auvergne, Franța și Edith Cowan University, Australia au comparat consumul energetic și recuperarea după probe de ciclism la băieți de 8-10 ani, adulți fără pregătire sportivă și sportivii de rezistență.

Autorii au monitorizat ritmul cardiac, nivelul de oxigen și nivelul de îndepărtare a lactatului din sânge după fiecare probă, pentru a observa cât de repede își revin participanții după metabolismul aerob (folosind oxigenul din sânge) sau anaerob (fără a folosi oxigen, putând duce la extenuare musculară). Copiii au avut rezultatele cele mai bune, la toate testele.

De vreme ce anduranța musculară este deja caracteristică copiilor, părinții i-ar putea ajuta să-și dezvolte aptitudinile în alte zone, ca tehnica sportivă, viteza de sprint sau forța musculară.

Rezultatele studiului ar putea fi de ajutor în dezvoltarea potențialului sportiv la copii, dar și în înțelegerea modului în care corpul se transformă din copilărie spre maturitate, inclusiv modul în care aceste procese contribuie la apariția riscului unor boli ca diabetul.

Limitarea studiului constă în numărul mic de participanți - 37 (12 băieți, 12 bărbați obișnuiți și 13 atleți) - și faptul că toți au fost de sex masculin.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 06-07-2019 | creare: 25-04-2018 | Vizite: 790
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mai puțin timp pe ecran și mai multă activitate fizică pot îmbunătăți funcția executivă la copiii mici
  • Nivelul de activitate fizică - invers proportional cu numărul de zile de infecții ale tractului respirator superior la copii
  • Activitatea fizică la copii - sfaturi pentru părinți
  •