Unul din 30 de copii atinge țintă zilnică de activitate fizică

©

Autor:

Unul din 30 de copii atinge țintă zilnică de activitate fizică
Potrivit unui studiu realizat de University of Exeter și University of Plymouth, cercetătorii au constatat că doar unul din 30 de copii realizează cantitatea recomandată de activitate fizică zilnică.
Noile rezultate publicate în Journal of Physical Activity and Health vin în opoziție cu cercetările anterioare care „ar fi supraestimat procentul copiilor care respectă recomandările", după cum afirmă dr. Lisa Price, de la Universitatea din Exeter.

Mai exact, deși cercetările anterioare sugerau că aproape o treime (30,6%) dintre copii realizau o medie de 60 de minute de activitate fizică pe zi, potrivit studiului de față, doar 3,2% dintre aceștia au îndeplinit ținta de 60 de minute în fiecare zi.

Nivelurile de activitate în rândul fetelor au fost și mai scăzute, iar doar 1,2% dintre acestea au atins ținta zilnică de 60 de minute de activitate fizică - comparativ cu 5,5% dintre băieți.

Datele au fost colectate de la 807 de copii cu vârsta cuprinsă între 9-10 ani, din 32 de școli din Devon, cu un total de șapte zile de date adunate pe fiecare copil, folosind un dispozitiv de urmărire a activității fizice.

Recomandările oficiale susțin că persoanele cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani ar trebui să facă cel puțin 60 de minute de activitate fizică în fiecare zi.

sursa: News Medical

Data actualizare: 09-11-2018 | creare: 09-11-2018 | Vizite: 671
Bibliografie
Study: Only one in 30 children does recommended amount of daily physical activity. Url: https://www.news-medical.net/news/20181031/Study-Only-one-in-30-children-does-recommended-amount-of-daily-physical-activity.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mai puțin timp pe ecran și mai multă activitate fizică pot îmbunătăți funcția executivă la copiii mici
  • Nivelul de activitate fizică - invers proportional cu numărul de zile de infecții ale tractului respirator superior la copii
  • Activitatea fizică la copii - sfaturi pentru părinți
  •