Comportamentul batjocoritor al părinților crește riscul de victimizare al copiilor

©

Autor:

Comportamentul batjocoritor al părinților crește riscul de victimizare al copiilor
Părinții care folosesc expresii care umilesc și frustrează copilul, fără nicio provocare evidentă din partea copilului, sunt responsabili pentru expunerea acestora unui risc mai mare de agresiune și de victimizare.
Studiul, publicat în Journal of Youth and Adolescence, subliniază bazele emoționale care influențează șansele de egalitate ale adolescentului în societate.

Cercetătorii au adunat date de la 1.409 de copii timp de trei ani consecutiv, din clasele 7 - 9 (13-15 ani).

Rezultatele arată că părinții care pedepsesc, critică sau folosesc sarcasmul în relația cu copiii lor ar putea provoca leziuni emoționale pe termen lung.

Un astfel de comportament parental favorizează creșterea furiei neregulate la copii, care duce la emoții negative, agresiuni verbale și fizice și ostilitate. Creșterea furiei neregulate supune adolescenții unui risc mai mare de agresiune și victimizare, precum și de a deveni victime ale violenței.

Cea de-a doua descoperire indică că victimele agresiunii din partea părinților au cel mai mare risc de sănătate mintală precară, dificultățile comportamentale și gândurile de sinucidere comparativ cu cei „pur” victime, ”pur” agresori sau non-victime. Identificarea originilor familiale ale victimelor agresiunii poate fi un pas esențial în limitarea sau prevenirea unor astfel de rezultate.

Acest studiu sugerează că un comportament impropriu al părinților este o formă unică de paternitate care crește riscurile adolescenților de a adopta strategii inadecvate de gestionare a furiei.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 19-07-2019 | creare: 19-07-2019 | Vizite: 1132
Bibliografie
Teens 'mocked' by their parents are at greater risk for bullying, victimization. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190709110230.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii supuși abuzului sunt mai predispuși la boli cardiovasculare în viața adultă
  • Când copilul a fost agresat de un coleg - ce faci și ce îl înveți?
  • Cum pot obezitatea și bullying-ul să afecteze sănătatea mintală a adolescenților?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum