Compușii din roșii ar putea preveni afecțiunile prostatei?

©

Autor:

Compușii din roșii ar putea preveni afecțiunile prostatei?
Urinările frecvente din timpul nopții produse de mărirea prostatei afectează un procent crescut dintre bărbații mai în vârstă, însă ar putea fi prevenite cu ajutorul unui compus din roșii, conform unui studiu recent.

Licopenul din compoziția roșiilor, acea substanță care dă culoarea specifică, ar putea reduce riscul de dezvoltare a afecțiunilor prostatei.

O meta-analiză ce a înglobat 67 de studii, publicată în jurnalul Oncology and Cancer Case Reports, arată că acest nutrient ar putea prezenta eficiență în reducerea proceselor de mărire a prostatei, care cauzează urinările frecvente.

Odată cu înaintarea în vârstă, se poate produce o creștere în volum a prostatei - care este situată sub vezica urinară. Mărirea acestei glande poate produce hiperplazia benignă a prostatei, care blochează jetul urinar.

Licopenul ar putea reduce mărirea prostatei și dezvoltarea afecțiunilor asociate, conform meta-analizei recente. Urmează însă studii aprofundate pentru a se stabili mecanismele de acțiune ale acestui compus și dacă doza de licopen din roșii este suficientă pentru reducerea creșterii prostatei sau sunt necesare suplimente nutritive.

Sursa: Telegraph

Data actualizare: 29-11-2019 | creare: 23-05-2016 | Vizite: 3097
Bibliografie
Tomatoes could hold the key to old-age prostate problems, scientists say, link: https://www.telegraph.co.uk/science/2016/05/22/tomatoes-could-hold-the-key-to-old-age-prostate-problems-scienti/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când ar trebui să-ți investighezi prostata?
  • Mărirea prostatei - ce trebuie să știi
  • Simptome frecvente în cancerul de prostată - când mergem la medic?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum