O dietă bogată în roșii scade riscul cancerului de prostată, arată un studiu

©

Autor: Redacția ROmedic

O dietă bogată în roșii scade riscul cancerului de prostată, arată un studiu
Cancerul de prostată este al doilea cancer, ca prevalență, care afectează bărbații și este, se pare, influențat destul de mult de stilul de viață și dieta adoptată.

Un studiu recent arată că un consum de minimum 10 porții de roșii (și produse pe bază de roșii) pe săptămână reduce cu 18% riscul de a dezvolta cancer la prostată.

Cercetarea publicată în jurnalul Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention a investigat pentru prima oară care sunt acele alegeri alimentare care pot reduce incidența acestui tip de cancer.
Au fost incluși în studiu 1806 bărbați (50-69 de ani) care sufereau de cancer de prostată și 12005 bărbați sănătoși, pentru comparație.

Se pare că alimentele cu cele mai importante beneficii în acest sens pot fi obținute de la alimentele bogate în calciu, seleniu și licopen.

Roșiile sunt foarte bogate în licopen, despre care s-a doverdit anterior că îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge în cazul celor care suferă de boli cardiovasculare și este eficient în reglarea nivelului de colesterol.

De altfel, în principiu, o dietă bazată pe alimente de origine vegetală (fructe, legume și cereale bogate în fibre) s-a dovedit benefică în acest sens.

Conducătorii studiului atrag însă atenția că doar consumul de roșii, în afara altor forme de prevenție (alimentație sănătoasă în ansamblu, activitate fizică regulată, greutate corporală normală) nu este suficient.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 25-07-2018 | creare: 02-09-2014 | Vizite: 3025
Bibliografie
Tomato-rich diet lowers prostate cancer risks, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/281665.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Roșiile ar putea diminua efectele secundare ale radioterapiei
  • Compușii din roșii ar putea preveni afecțiunile prostatei?
  • IMC-ul și circumferința abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  •