Condimentele iuți îmbunătățesc starea de sănătate

©

Autor:

Condimentele iuți îmbunătățesc starea de sănătate
Capsaicina - ingredientul activ din alimentele picante, are acțiune antioxidantă, anti-inflamatoare și anticancerigenă, conform studiilor realizate până în prezent, majoritatea fiind studii de laborator.

Mecanismul prin care capsaicina are efect anticancerigen are la bază apoptoza, și anume moartea programată a celulelor canceroase.

Cu cât un aliment este mai picant, cu atât are un conținut mai mare de capsaicină. Studiile arată însă că nu doar capsaicina din alimentele picante este eficientă, ci și alți compuși cu care interacționează capsaicina. Capsainica este o moleculă lipo-solubilă, iar consumul alimentelor picante cu o sursă de grăsimi favorizează absorbția substanței.

În categoria alimentelor iuți intră cele care conțin condimente precum piper sau chilli, precum și sosurile iuți. Sosurile iuți pot conține zahăr adăugat sau sare în cantități prea mari, ceea ce reduce efectele benefice ale capsaicinei. Conform oamenilor de știință, un sos iute sănătos ar trebui să conțină piper, chilli, oțet din cidru de mere, o cantitate redusă de sare și usturoi.

Sursa: Time

Data actualizare: 11-07-2021 | creare: 29-01-2016 | Vizite: 1186
Bibliografie
This one condiment instantly improves your diet, link: http://time.com/4133939/hot-sauce-chili-peppers/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alimentele picante cresc riscul de demență
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.