Ardeii iuți ar putea reduce riscul de cancer colorectal, arată un studiu
Autor: Redacția ROmedic

Potrivit unui studiu publicat recent în The Journal of Clinical Investigation, un ingredient activ din ardeii iuÈ›i – capsaicina – ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer colorectal.
În cadrul cercetării desfășurate la San Diego School of Medicine s-a descoperit faptul că această substanță activează un receptor al durerii, TRPV1, care reduce dezvoltarea tumorilor.
DeÈ™i descoperiseră iniÈ›ial acest receptor la nivelul neuronilor senzoriali, se pare că TRPV1 este prezent È™i la nivelul celulelor epiteliale din intenstine atunci când este stimulat de un receptor de creÈ™tere celulară (EGFR).
Astfel, dacă semnalul emis de EGFR este afectat, dezvoltarea celulară scapă de sub control, crescând astfel riscul cancerului.
Practic, TRPV1 activează un tip de „feedback direct negativ” asupra EGFR, care va reduce creÈ™terea celulelor nedorite în intensin È™i astfel, va fi prevenită apariÈ›ia tumorilor canceroase.
Capsaicina este o substanță care determină creÈ™terea temperaturii atunci când este consumată. Aceasta este iritantă pentru oameni È™i animale, cauzând o senzaÈ›ie de arsură atunci când intră în contact cu pielea.
Capsaicina este folosită în numeroase medicamente care uÈ™urează durerea.
Studiul de față a fost efectuat pe È™oareci, în cazul cărora capsaicina a redus dezvoltarea tumorii, prin activarea TRPV1, mărindu-le speranÈ›a de viață cu 30%.
Mai mult, rezultatele au fost potenÈ›ate atunci când capsaicina a fost combinată cu un medicament antiinflamator nesteroidian.
Rezultatele obÈ›inute urmează să fie investigate în continuare, pentru a determina dacă efectele sunt similare È™i în cazul oamenilor.
Sursa: Medical News Today
https://www.medicalnewstoday.com/articles/280569.php
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Transplantul fecal - posibil tratament pentru melanom avansat
- Consumul crescut de carne de pasăre și riscul de cancer gastrointestinal
- Utilizarea statinelor pentru prevenirea cancerului în contextul inflamației cronice
- Inginerii MIT au dezvoltat un senzor de nanoparticule pentru diagnosticarea precoce a cancerului prin testarea urinei
- 19 ani, SCI sau cancer de colon?
- Rog interpretare rezultat RADIOLOGIE IMAGISTICA
- Neo-rect
- Cancer colorectal dureri greu de suportat, care sa fie motivul?
- Cancer colorectal - ce grad? Care este prognosticul?
- Sotul meu are cancer colorectal stadiul 4.in urma unui tomograf s-a descoperit ca are lichid in abdo
- Adenocarcinom colorectal
- Griji despre cancerul colorectal...
- Alimentatie cancer colorectal