Ardeii iuți ar putea reduce riscul de cancer colorectal, arată un studiu

©

Autor: Redacția ROmedic

Ardeii iuți ar putea reduce riscul de cancer colorectal, arată un studiu

Potrivit unui studiu publicat recent în The Journal of Clinical Investigation, un ingredient activ din ardeii iuți – capsaicina – ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer colorectal.

În cadrul cercetării desfășurate la San Diego School of Medicine s-a descoperit faptul că această substanță activează un receptor al durerii, TRPV1, care reduce dezvoltarea tumorilor.

Deși descoperiseră inițial acest receptor la nivelul neuronilor senzoriali, se pare că TRPV1 este prezent și la nivelul celulelor epiteliale din intenstine atunci când este stimulat de un receptor de creștere celulară (EGFR).

Astfel, dacă semnalul emis de EGFR este afectat, dezvoltarea celulară scapă de sub control, crescând astfel riscul cancerului.

Practic, TRPV1 activează un tip de „feedback direct negativ” asupra EGFR, care va reduce creșterea celulelor nedorite în intensin și astfel, va fi prevenită apariția tumorilor canceroase.

Capsaicina este o substanță care determină creșterea temperaturii atunci când este consumată. Aceasta este iritantă pentru oameni și animale, cauzând o senzație de arsură atunci când intră în contact cu pielea.
Capsaicina este folosită în numeroase medicamente care ușurează durerea.

Studiul de față a fost efectuat pe șoareci, în cazul cărora capsaicina a redus dezvoltarea tumorii, prin activarea TRPV1, mărindu-le speranța de viață cu 30%.
Mai mult, rezultatele au fost potențate atunci când capsaicina a fost combinată cu un medicament antiinflamator nesteroidian.

Rezultatele obținute urmează să fie investigate în continuare, pentru a determina dacă efectele sunt similare și în cazul oamenilor.

Sursa:
Medical News Today


Data actualizare: 15-09-2019 | creare: 28-08-2014 | Vizite: 1794
Bibliografie
Could chili peppers reduce the risk of colorectal cancer?, link:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/280569.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aspirina ar putea opri răspândirea tumorilor în cancerul pancreatic și de colon
  • Un studiu a găsit o legătură între consumul de ardei iuți și riscul scăzut de deces
  • Factori de risc pentru cancerul colorectal
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.