Consumul de alimente sănătoase reduce simptomele depresiei
Autor: Vasiliu Alina

La studiu au luat parte 76 de studenți care prezentau simptome de depresie moderată până la severă și urmau o dietă nesănătoasă, bogată în alimente procesate, zahăr și grăsimi saturate.
Înainte și după intervenție, cercetătorii au evaluat scorurile participanților pentru depresie, anxietate și starea generală de spirit, precum și performanța lor la mai multe sarcini de învățare și raționament.
După trei săptămâni, persoanele care au avut modificări în dietă și au implementat obiceiuri sănătoase au prezentat o îmbunătățire a stării de spirit și și-au redus simptomele depresive. De asemenea, au avut scoruri de anxietate mai mici decât grupul care a continuat să urmeze o dietă nesănătoasă.
„Modificarea dietei prin reducerea aportului alimentar procesat și creșterea consumului de fructe, legume, pește și ulei de măsline a îmbunătățit simptomele depresiei la tineri. Aceste descoperiri se adaugă la o literatură în creștere care arată o modificare modestă a dietei este o terapie adjuvantă utilă pentru a reduce simptomele depresiei”, a explicat Heather M. Francis, autorul studiului.
În timp ce multe cercetări au arătat că o dietă sănătoasă bogată în fructe, legume, pește și carne slabă este asociată cu un risc redus de depresie, au existat puține studii controlate care să examineze legătura directă dintre cele două, inclusiv la tineri, cei care prezintă un risc mai mare de depresie.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Consumul de cafea asociat cu un risc mai mic de disfuncții erectile
- Dieta mediteraneană oferă numeroase beneficii vârstnicilor supraponderali și obezi
- Cojile, semințele sau fibrele de dovleac posedă proprietăți antioxidante și antimicrobiene
- Eventualele deficiențe nutriționale ale persoanelor vegetariene, rezolvate cu ajutorul unor bomboane gumate
intră pe forum