Simptomele depresiei persistente ameliorate mai repede cu o nouă formă de stimulare magnetică transcraniană
Autor: Airinei Camelia

„Am lucrat cu persoane care au fost depresive în cea mai mare parte a vieții adulte și pentru care nicio altă abordare nu a avut succes”, a declarat Dr. Nolan Williams, profesor în psihiatrie și științe comportamentale la Stanfort, principal autor al studiului. „Aceste persoane au încercat tot, de la antidepresive și transfuzii cu ketamină, la stimulare magnetică transcraniană (SMT), terapie cu electroșocuri și diverse forme de psihoterapie.”
Studiul pilot pe 6 persoane a raportat îmbunătățirea stării după doar cinci zile de ședințe intermitente. Ameliorarea a fost temporară, având durata medie de două săptămâni. Cu toate acestea, potrivit lui Williams, rezultatele sunt importante, pentru că anterior se credea că doar doar intervențiile chirurgicale pot oferi o ameliorare acestor pacienți.
Terapia experimentală (stimulare cu impulsuri teta) constituie o formă accelerată a stimulării magnetice transcraniene repetitive (SMTr): trei minute de stimulare cu impulsuri teta echivalează cu 40 de minute de stimulare SMTr. Procedura este neinvazivă și tratamentul poate fi aplicat în timp ce pacientul citește sau privește la televizor.
După ultima ședință de stimulare cu impulsuri teta s-a înregistrat o reducere a simptomelor de depresie cu 76%. Nu s-au raportat efecte adverse.
În prezent se desfășoară un alt studiu, studiu controlat placebo, pe un eșantion mai mare de persoane, pentru a testa rezultatele obținute în studiul de față.
Sursa: SCOPE
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Eficiența antrenamentului școlar de „mindfulness”
- Nivelul scăzut al serotoninei nu determină apariția depresiei, ceea ce sugerează că antidepresivele ar putea dăuna sănătății
- Dependența de știri, asociată cu probleme de sănătate fizică și psihică
- Depresia clinică nu determină creșterea nivelului de inflamație la persoanele în vârstă
- Cum sa combat depresia??
- Cred ca si parintii mei au probleme pshihice grele,
- Adeverinta medicala
- Depresie severa cronica
- Suntem impreuna de doi ani, ea este foarte anxioasa, paranoica, obsesiva si depresiva
- Sindromul depresiv?
- Depresie grava
- Depresie severa situatie disperata!
- Depresie
- Asociere 2 medicamente impotriva depresiei