Consumul regulat de ceai modulează eficiența creierului

©

Autor:

Consumul regulat de ceai modulează eficiența creierului
Un studi publicat în Impact Journals LLC a investigat, atât rețelele funcționale, cât și structurale pentru a dezvălui rolul ceaiului în funcționarea creierului. Cercetătorii au recrutat participanți în vârstă, cu o stare bună de sănătate și un istoric al frecvenței cu care consumă ceai.
Deși componentele ceaiului au fost asociate cu menținerea abilităților cognitive și prevenirea declinului cognitiv, un studiu care a utilizat măsuri comportamentale și neurofiziologice a arătat că efectul este minim sau inexistent atunci când un constituent al ceaiului este administrat individual.

Efectele benefice ale componentelor ceaiului au fost, de asemenea, demonstrate într-un experiment care a sugerat că ceaiul ar trebui administrat în locul extractelor de ceai.

Rezultatele au sugerat că suprimarea asimetriei emisferice în rețeaua de conectivitate structurală a fost observată ca urmare a consumului de ceai. Autorii nu au observat efecte semnificative ale consumului de ceai asupra asimetriei emisferice a rețelei de conectivitate funcțională.

„În rezumat, studiul nostru a investigat în mod cuprinzător efectele consumului de ceai asupra conectivității creierului, atât la scară globală, cât și regională folosind date imagistice multimodale și a furnizat primele dovezi convingătoare că consumul de ceai contribuie pozitiv la structura creierului”, a declarat Junhua Li, autorul studiului.

Este de remarcat că majoritatea studiilor, până în prezent, au evaluat efectele ceaiului din perspectiva măsurilor neurocognitive și neuropsihologice, cu măsurarea directă a structurii creierului sau a funcției acestuia.

Aceste studii nu au constatat efectele ceaiului asupra interacțiunilor interregionale la nivelul întregului creier.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 15-10-2019 | creare: 15-10-2019 | Vizite: 134
Bibliografie
Habitual tea drinking modulates brain efficiency: Evidence from brain connectivity evaluation. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191011112235.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de ceai fierbinte poate contribui la apariția cancerului
  • Cafea vs ceai verde sau negru - ce să alegem?
  • Consumul de ceai crește speranța de viață
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.