Consumul de ceai crește speranța de viață

©

Autor:

Consumul de ceai crește speranța de viață
Consumul de ceai în mod regulat, de cel puțin trei ori pe săptămână, este asociat cu o speranță de viață prelungită și cu o viață mai sănătoasă, potrivit unui studiu recent.
Analizele au estimat că persoanele cu vârsta de 50 de ani care consumă ceai regulat dezvoltă boli coronariene cu 1,41 ani mai târziu și speranța lor de viață este prelungită cu 1,26 ani, comparativ cu cei care nu beau ceai sau care beau rar. În cadrul studiilor, ceaiul verde a avut cele mai favorabile efecte asupra sănătății generale a organismului. În schimb, în cazul ceaiului negru, băutură cunoscută pentru numeroasele sale proprietăților și beneficii aduse sănătății, nu au fost observate asociații semnificative.

Consumatorii de ceai prezintă un risc redus cu 20% de a dezvolta boli cardiace sau accident vascular cerebral. Totodată, riscul de deces al consumatorilor de ceai scade procentual cu 15%, indiferent de cauza morții. Anchetatorii au descoperit, de asemenea, într-un experiment în care consumatorii obișnuiți au renunțat la consumul de ceai pentru o perioadă de aproximativ trei ani, că modificările în comportamentul de consum influențează speranța de viață. Consumatorii care au renunțat la ceai pentru o perioadă de trei ani nu au beneficiat de aceleași efecte de protecție.

Dr. Dongfeng Gu, autorul principal al studiului, cercetător la Academia Chineză de Științe Medicale, a declarat: „Efectele de protecție ale ceaiului au fost cele mai pronunțate în rândul grupului de băuturi de ceai obișnuit. Studiile mecanismului au sugerat că principalii compuși bioactivi din ceai, și anume polifenolii, nu sunt depozitați în organism pe termen lung. Astfel, poate fi necesar un aport frecvent de ceai pe o perioadă prelungită pentru a exista un efect cardioprotector.”

Studiul actual, realizat de către Societatea Europeană de Cardiologie, a inclus un număr impresionant de mare de participanți, peste o sută de mii de persoane. Participanții, adulți de toate vârstele, fără istoric de boli cardiovasculare sau cancer, au fost clasificați în două grupuri: consumatori de ceai obișnuiți (de minimum trei ori pe săptămână) și consumatori de ceai neobișnuiți (mai puțin de trei ori pe săptămână). În grupul secund, compus din consumatori neobișnuiți, au fost incluși și cei care nu consumau deloc ceai. Participanții la studiu au fost investigați pentru o perioadă medie de 7,3 ani.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 13-01-2020 | creare: 13-01-2020 | Vizite: 811
Bibliografie
Tea drinkers live longer, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200109105508.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de ceai fierbinte poate contribui la apariția cancerului
  • Consumul regulat de ceai modulează eficiența creierului
  • Cafea vs ceai verde sau negru - ce să alegem?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum