Conversațiile dintre copil și părinte în timpul petrecut urmărind televizorul pot îmbunătății nivelul de curiozitate al copilului

©

Autor:

Conversațiile dintre copil și părinte în timpul petrecut urmărind televizorul pot îmbunătății nivelul de curiozitate al copilului
O implicare a părinților în conversații cu copiii în timpul petrecut de aceștia urmărind programele de la televizor poate crește nivelul de curiozitate al copiilor la grădinița, sugerează un nou studiu. Descoperirile întăresc importanța conversației dintre părinți și copii, pentru a promova dezvoltarea timpurie și curiozitatea, în special pentru copiii proveniți din familii cu resurse insuficiente.
Timpul crescut petrecut de copii în fața televizorului a fost asociat cu progrese mai slabe în unele domenii de dezvoltare. O modalitate posibilă de a contracara efectele potențial negative ale televizorului îl reprezintă conversațiile dintre părinte și copil, în timpul urmăririi emisiunilor. „Vizionarea unui spectacol sau a unui film împreună cu părinții, în timpul cărora adultul participă la discuții cu copilul, ar putea fi asociată cu stimularea curiozității preșcolarilor”, a declarat autorul principal al studiului, Prachi Shah, medic pediatru la Spitalul de Copiii Mott de la Universitatea din Michigan.

Cercetătorii au evaluat orele de expunere zilnică la televizor și frecvența conversațiilor cu părinții în timpul urmăririi ecranelor în rândul a 1.500 de preșcolari, iar apoi au măsurat curiozitatea copiilor la grădiniță. Studiul s-a concentrat în mod special pe nivelurile de curiozitate, despre care cercetările anterioare au arătat că sunt asociate cu o învățare îmbunătățită, cu rezultate mai bune la citire și matematică la grădiniță și cu beneficii de dezvoltare comportamentală, în special pentru copiii din familii cu statut socio-economic mai scăzut.

Curiozitatea copiilor a fost măsurată prin chestionare completate de către părinți, în care se regăseau întrebari despre caracteristicile curiozității, cum ar fi nerăbdarea de a învăța lucruri noi, dorința de noutate, deschiderea către noi experiențe, imaginația și adaptabilitatea la situații noi, printre alte comportamente. Studiul a demonstrat că schimburile conversaționale dintre părinți și copii, în timp ce copii se uită la televizor, pot îmbunătății atenția lor și curiozitatea la grădinița.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 15-11-2021 | creare: 15-11-2021 | Vizite: 361
Bibliografie
Can talking to young children during TV time buffer screen time effects on development? link, https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211108130847.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum poți să scazi riscul de obezitate prin modificarea unui singur obicei?
  • Legătura dintre utilizarea dispozitivelor electronice și diabetul la copii
  • Studiu privind efectele prezenței televizorului sau a computerului în camera copilului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum