Cum poți să scazi riscul de obezitate prin modificarea unui singur obicei?

©

Autor:

Cum poți să scazi riscul de obezitate prin modificarea unui singur obicei?
Nu mai reprezintă niciun secret faptul că modificarea obiceiurilor alimentare și creșterea gradului de activitate fizică contribuie substanțial la menținerea unei greutăți sănătoase și implicit, la combaterea obezității.
Mai mult decât atât, tot mai multe studii au remarcat importanța preparării meselor și a servirii lor acasă, alături de familie, evitând privitul la televizor în acest timp, pentru a reduce șansele de apariție a supragreutății.

Studiul, publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, a observat faptul că în rândul adulților care nu priveau la televizor în timpul meselor preparate și servite acasă, împreună cu familia, șansele de a deveni obez sunt mult mai mici.

Studiul a utilizat date colectate telefonic de la circa 13 000 de respondenți din Ohio care au servit cel puțin o dată o masă în familie în săptămâna premergătoare sondajului.

Potrivit rezultatelor sondajului, aproximativ o treime dintre participanți se consideră obezi, iar o treime privesc la televizor sau se joacă jocuri video în timp ce servesc masa. La polul opus, 36% dintre respondenți au declarat că nu privesc la televizor și nici nu utilizează jocuri video atunci când iau masa, iar 62% au spus că toate mesele în familie au fost preparate acasă.

Contrar a ceea ce se credea până acum, nu doar frecvența crescută a meselor în familie și faptul că sunt preparate acasă influențează riscul obezogen. Potrivit noului studiu, calitatea preparatelor gătite și servite în familie și mai exact, convivialitatea la masă și absența dispozitivelor media (televizor, jocuri video) contribuie cel mai mult la reducerea riscului de obezitate.

Recomandarea de a servi mesele împreună cu membrii familiei cât mai des trebuie însoțită și de indicațiile în ceea ce privește comportamentul alimentar. Studiul subliniază importanța gândirii critice asupra actului de alimentare, conștient, dificil de realizat atunci când televizorul este pornit.

Mâncatul conștient răspunde următoarelor întrebări:
 • De ce mănânc?
 • Când mănânc?
 • Ce mănânc?
 • Cum mănânc?
 • Cât mănânc?
 • Unde mănânc?

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 13-04-2017 | creare: 13-04-2017 | Vizite: 1314
Bibliografie
No TV during meals may lower obesity risk, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/316781.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Exercițiile de meditație mindfulness pot reduce anxietatea (Studiu)
 • Învață-ți copilul să utilizeze tehnologia în mod sănătos!
 • Copiii care suferă de astm sunt predispuși la obezitate
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum