COVID-19: Populația din Marea Britanie raportează cel mai mare nivel de îngrijorare, depășind Italia sau Spania

©

Autor:

COVID-19: Populația din Marea Britanie raportează cel mai mare nivel de îngrijorare, depășind Italia sau Spania
Potrivit unui nou studiu, care a investigat atitudinea populațiilor din Europa, America și Asia vizavi de infecția cu noul coronavirus, persoanele din Marea Britanie raportează cel mai mare nivel de îngrijorare, depășind Italia sau Spania.
Spania se situează pe locul 2, SUA, pe locul 3, Germania pe locul 4, urmând Suedia, Australia și Japonia. În mod surprinzător, Italia se clasează pe antepenultimul loc, înainte de Mexic și Coreea de Sud. Totuși, au existat diferențe mici între multe dintre țările studiate. Astfel, rezultatele sugerează că riscul infecției este în general perceput că fiind mare, pentru toate țările. Mai mult, gradul mai mare de îngrijorarea a populației determină luarea unui număr mai mare de măsuri de prevenție precum spălat pe mâini sau purtat de măști.

Deși COVID-19 s-a dovedit a fi mai periculos la sexul masculin, bărbații erau mai puțin îngrijorați de noul coronavirus, în comparație cu femeile.

Studiul a inclus 6.991 de participanți din 10 țări diferite și s-a desfășurat între mijlocul lunii martie și cel al lunii aprilie. Cercetătorii au întrebat persoanele din aceste țări cum se simt și gândesc vizavi de infecția cu noul coronavirus, care este în viziunea lor în ceea ce privește prevalența bolii, gradul de risc și de îngrijorare.

Neexistând un medicament specific împotriva infecției, cercetătorii se bazează pe comportamentul populației pentru a opri răspândirea ei. Cel mai probabil, adoptarea unor măsuri de protecție împotriva COVID-19, precum spălatul frecvent pe mâini sau distanțarea socială, este influențată de cum percep oamenii riscul de infecție.

În toate țările, persoanele suspectate că deja au luat virusul percepeau un risc mai crescut. De asemenea, în multe dintre ele, indivizii care își luau informațiile de la prieteni sau familie percepeau riscul ca fiind mai crescut.
În 9 din 10 țări, persoanele care credeau în importanța lucrurilor făcute pentru binele celorlalți aveau un grad mai mare de îngrijorare. De fapt, acesta părea să fie unul dintre factorii psihologici esențiali care influențau perceperea riscului.

Viziunea oamenilor despre restricțiile impuse de guvern care afectează libertatea populației ar putea determina rezistență din partea unor individualiști iar acest lucru a putut fi observat la protestele din America și Germania.

Deși ideologia politică a influențat mai puțin perceperea riscului, o viziune mai conservatoare s-a asociat cu nivele mai scăzute de îngrijorare în America și Marea Britanie.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 12-05-2020 | creare: 12-05-2020 | Vizite: 336
Bibliografie
UK public 'most concerned' about coronavirus -- more than Spain or Italy: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200505190543.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum