Este timpul să purtăm măști ca metodă de prevenție a COVID-19

©

Autor:

Este timpul să purtăm măști ca metodă de prevenție a COVID-19

Mai nou, cercetătorii de la BMJ (British Medical Journal) încurajează persoanele să poarte măști de față, pentru a preveni infecția cu noul coronavirus. În ciuda dovezilor științifice limitate, ele ar putea influența semnificativ transmiterea SARS-CoV-2 și mai puțin viața socio-economică.
Din ce în ce mai multe agenții și guverne, inclusiv Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din America, recomandă purtatul de măști de către populația generală. Totuși, altele precum OMS și Serviciul de Sănătate Publică din Anglia nu susțin această măsură.

Unii cercetători spun că, cel mai probabil, indivizii nu vor purta măștile în mod corect sau constant, începând să ignore alte măsuri de prevenție precum spălatul pe mâini. Alții sunt de părere că populația generală nu ar trebui să le poarte deoarece personalul medical are nevoie mai mare de măști.

Totuși, cercetătorii de la BMJ nu sunt de acord cu aceste păreri și sugerează că persoanele ar trebui să fie învățate cum să utilizeze corect o mască, pentru a le purta în mod constant, neabandonând alte măsuri importante de prevenire a COVID-19. Mai mult, lipsa de măști ar putea fi prevenită prin reorientarea unor fabrici să le producă. Ei susțin că această măsură ar trebui implementată fără să așteptăm rezultatele studiilor clinice randomizate. Măștile sunt ieftine, simplu de purtat și potențial eficiente. Dacă sunt purtate în casă de către o persoană simptomatică sau afară, la cumpărături sau în mijloacele publice de transport, ar putea influența semnificativ transmiterea noului coronavirus, cu un impact minor asupra vieții socio-economice.

Un editorial al cercetătorilor de la Universitatea din Beijing susține de asemenea purtatul măștilor de către populația generală și chiar transformarea pieselor de îmbrăcăminte în măști, deorece ar putea fi mai eficiente decât a nu purta nimic.

Un alt articol subliniază ca personalul medical să nu îngrijească bolnavi COVID-19 fără echipament de protecție și în același timp, să nu apeleze la măștile textile ca alternativă.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 15-04-2020 | creare: 15-04-2020 | Vizite: 413
Bibliografie
Time to encourage people to wear face masks as a precaution, say experts: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/04/200409105405.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  •