Dieta vegană ajută la scăderea în greutate

©

Autor:

Dieta vegană ajută la scăderea în greutate

O nouă cercetare prezentată în cadrul Annual Meeting of the European Association for the Study of Diabetes din Barcelona sugerează că o dietă vegană de 16 săptămâni poate stimula microbii intestinali care ajută la îmbunătățirea greutății, compoziției corpului și la controlul zahărului din sânge.
La studiu au participat 147 de voluntari care, timp de 16 săptămâni, fie au urmat o dietă vegană cu conținut scăzut de grăsimi, fie au făcut modificări în dieta lor.

În urma studiului, greutatea corporală a fost redusă semnificativ în grupul vegan, în special datorită reducerii procentului de grăsime și a grăsimilor viscerale. Sensibilitatea la insulină a crescut, de asemenea, în grupul vegan.

S-a observat o creștere a cantității de bacterii intestinale în grupul vegan, precum Faecalibacterium prausnitzii și Bacteoides fragilis, ambele fiind asociate cu scăderea greutății corporale.

„O intervenție dietetică vegană de 16 săptămâni, cu un conținut scăzut de grăsimi a indus modificări ale microbiotei intestinale care au fost legate de modificările în greutate, compoziția corpului și sensibilitatea la insulină la adulții supraponderali”, au concluzionat autorii studiului.

Microbiomul intestinal joacă un rol important în reglarea greutății, în dezvoltarea sindromului metabolic și în diabetul de tip 2.


sursa: Science Daily

 


Data actualizare: 20-09-2019 | creare: 20-09-2019 | Vizite: 707
Bibliografie
Short-term study suggests vegan diet can boost gut microbes related to body weight, body composition and blood sugar control. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190916185819.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Adoptarea unei diete vegane poate ajuta pacienții cu poliartrită reumatoidă să reducă simptomele afecțiunii
  • Dietele vegane pot fi folosite în gestionarea obezității și a diabetului de tip 2
  • Dieta vegană duce la scădere în greutate și la îmbunătățirea sensibilității la insulină
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum