Digitalizarea duce la creșterea incidenței anxietății și depresiei în toată lumea

©

Autor:

Digitalizarea duce la creșterea incidenței anxietății și depresiei în toată lumea
Un studiu recent publicat în revista PLoS ONE a folosit o abordare lingvistică a datelor pentru a evalua impactul digitalizării la nivel societal, în special asupra ratelor depresiei și anxietății.
Studiul a folosit date preluate din Google Books Ngram Viewer pentru a revizui lucrările de literatură disjunse din punct de vedere istoric despre anxietate, depresie și digitalizare. Astfel s-au obținut liste de cuvinte de depresie și anxietate din Clasificarea Internațională a Bolilor și liste de cuvinte de digitalizare din alte surse. Folosind o metodă rafinată de date mari de tip lingvistic, echipa a generat seturi de cuvinte care reprezentau cel mai precis depresia și anxietatea și digitalizarea.

Rezultatele au arătat că frecvențele depresiei, digitalizării și anxietății au crescut împreună în ultimii 50 de ani, între 1970 și 2019, anxietatea și depresia fiind puternic corelate între ele. Aceste descoperiri evidențiază efectul digitalizării asupra depresiei și anxietății, adăugând la datele științelor sociale prin descrierea frecvenței relativ crescute de utilizare a termenilor de digitalizare, depresie și anxietate. Rezultatele studiului contribuie la înțelegerea impactului modificărilor societale asupra bunăstării mintale a indivizilor.

Metodologia cercetătorilor este o abordare nouă pentru a investiga cauzele și prevalența tulburărilor de sănătate mintală, perfecționând metodele actuale de date mari de tip lingvistic. Studiul sugerează că creșterea digitalizării poate degrada bunăstarea mentală a indivizilor, chiar dacă intervențiile de sănătate digitală pot oferi o mai mare accesibilitate la îngrijire adecvată. Prin urmare, guvernele și autoritățile din domeniul sănătății trebuie să cântărească cu atenție riscurile și beneficiile digitalizării înainte de a o adopta.

sursa: News Medical
foto: insta_photos / Shutterstock.com

Data actualizare: 12-04-2023 | creare: 12-04-2023 | Vizite: 253
Bibliografie
Digitalization is increasing the prevalence of anxiety and depression worldwide, link: https://www.news-medical.net/news/20230411/Digitalization-is-increasing-the-prevalence-of-anxiety-and-depression-worldwide.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!