Interacțiunile sociale ar putea fi influențate de dorința de a slăbi

©

Autor:

Interacțiunile sociale ar putea fi influențate de dorința de a slăbi
Un studiu publicat în jurnalul științific Obesity a analizat modul în care decizia și dorința de a pierde în greutate influențează modul în care persoanele interacționează în mediul social.

Conform studiului, indivizii își modifică contactele din mediul de socializare în momentul în care doresc să inițieze procesul de scădere în greutate sau dacă aceste schimbări i-ar putea ajuta, sau din contră le-ar putea submina obiectivele stabilite în privința reducerii ponderale.

Potrivit cercetătorilor, persoanele care și-au dorit să piardă în greutate au interacționat tot mai frecvent cu persoane care prezentau exces ponderal (în medie, s-a remarcat o creștere cu 69 interacțiuni/an) și aveau o probabilitate crescută de a deține relații sociale cu acestea.  Alte modificări constau în descreșterea numărului de interacțiuni (-51 interacțiuni/an) cu persoane care prezentau o greutate mai mică comparativ cu persoanele în cauză.

Deși aceste schimbări ar putea ajuta la diminuarea stigmatului social și a discriminării cu privire la greutate, ele nu încurajează procesul de slăbire. Se pare că majorarea intracțiunilor cu persoane cu o greutate mai mică decât individul în cauză și limitarea interacțiunilor cu cele care au o greutate mai mare a fost asociată cu pierderea ponderală.

Studiul s-a desfășurat timp de 1 an (2013 – 2014), la care au participat 9,335 de persoane.

Rezultatele acestui studiu subliniază dimensiunea socială a supraponderii și a obezității. Deși sunt necesare studii suplimentare pentru validarea acestor descoperiri, trebuie luată în considerare și dinamica interpersonală a individului pentru succesul intervenției dietetice și clinice în vederea scăderii în greutate.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 07-06-2016 | creare: 07-06-2016 | Vizite: 1839
Bibliografie
Changes in dieters' social networks may undermine weight-loss efforts, link: http://medicalxpress.com/news/2016-06-dieters-social-networks-undermine-weight-loss.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unde se duce grăsimea atunci când slăbim?
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Balon intragastric ce poate fi înghițit - cea mai recentă armă împotriva obezității
  •