Stresul accentuat la începutul pandemiei, asociat cu o susceptibilitate crescută de a dezvolta COVID-19
Autor: Domșa Dariana

În timpul pandemiei de COVID-19, a existat o deteriorare bine documentată a bunăstării psihologice È™i o izolare socială crescută. Scopul studiului actual a fost de a afla dacă persoanele care au întâmpinat dificultăți de natură emoÈ›ională în timpul pandemiei au fost mai expuse riscului de a contracta virusul SARS-CoV-2 È™i/sau de a prezenta simptome de COVID-19.
Oamenii de È™tiință au efectuat un studiu observaÈ›ional pe aproape 1.100 de adulÈ›i, care au auto-raportat incidenÈ›a infecÈ›iei cu COVID-19 È™i experienÈ›a simptomelor pe parcursul pandemiei până la finalul anului 2020. Pentru a explora relaÈ›ia dintre sănătatea mintală È™i COVID-19, cercetătorii au utilizat modele de regresie, È›inând cont de factorii demografici È™i ocupaÈ›ionali.
Rezultatele au arătat că infecÈ›ia È™i simptomele cu COVID-19 au fost mai frecvente în rândul celor care se confruntă cu probleme de natură psihologice. „Datele noastre arată că o creÈ™tere a stresului, anxietății È™i depresiei nu sunt numai consecinÈ›e ale trăirii cu pandemia, ci pot fi, de asemenea, factori care cresc riscul pamenilor de a contracta virusul SARS-CoV-2”, a declarat autorul studiului, profesorul Kavita Vedhara de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Nottingham.
sursa: News Medical
foto: University of Nottingham
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni