Dismorfia musculară a fost asociată cu problemele de somn la tineri și adolescenți

©

Autor:

Dismorfia musculară a fost asociată cu problemele de somn la tineri și adolescenți
Un studiu recent din cadrul Canadian Study of Adolescent Health Behaviors (2021-2022) a explorat legătura dintre simptomatologia dismorfiei musculare și durata și dificultatea somnului la adolescenți și tineri adulți. Publicat în urma analizei datelor de la 912 participanți, cercetarea a dezvăluit asocieri semnificative între simptomatologia dismorfiei musculare și o durată mai scurtă a somnului, precum și dificultăți mai mari în a adormi sau a rămâne adormit.
Dismorfia musculară, caracterizată prin urmărirea patologică a muscularității și preocupații semnificative legate de dimensiunea și definirea insuficientă a mușchilor, este asociată cu un stres psihologic semnificativ. Cu toate acestea, până acum, nu a fost investigată relația dintre dismorfia musculară și calitatea somnului.

Mecanismele care ar putea explica această asociere includ ruminația obsesivă legată de corp, care poate induce hiperactivare mentală și fiziologică, perturbând somnul; activitățile fizice intense desfășurate aproape de ora de culcare sau devreme dimineața, care pot crește starea de alertă fiziologică; și modelele alimentare neregulate, inclusiv consumul de suplimente alimentare care conțin stimulente, afectând negativ modelele de somn.

Rezultatele studiului indică faptul că simptomatologia mai accentuată a dismorfiei musculare este asociată cu o durată mai scurtă a somnului și dificultăți de somn în rândul unui eșantion național de adolescenți și tineri adulți din Canada. Simptomele specifice ale dismorfiei musculare legate de intoleranța aspectului, dorința de mărime și deteriorarea funcțională stau la baza asocierilor identificate în acest studiu.

Această cercetare subliniază necesitatea de a aborda simptomatologia dismorfiei musculare în intervențiile de sănătate mintală și somn, evidențiind importanța recunoașterii și tratării acestei condiții pentru îmbunătățirea calității somnului și, prin extensie, a sănătății generale a adolescenților și tinerilor adulți.

sursa: News Medical

Data actualizare: 29-02-2024 | creare: 29-02-2024 | Vizite: 230
Bibliografie
Study links poor sleep with muscle dysmorphia symptoms in adolescents and young adults, link: https://www.news-medical.net/news/20240227/Study-links-poor-sleep-with-muscle-dysmorphia-symptoms-in-adolescents-and-young-adults.aspx
Image by Schäferle on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: