Antipsihoticele scad rata de mortalitate la pacienții cu schizofrenie

©

Autor:

Antipsihoticele scad rata de mortalitate la pacienții cu schizofrenie
Un nou studiu a examinat siguranța terapiei pe termen lung cu antipsihotice la pacienții cu schizofrenie. Rezultatele publicate în revista științifică World Psychiatry arată că mortalitatea a crescut în perioadele în care pacienții nu au urmat un tratament.
Cercetătorii de la Karolinska Institutet și colegii lor internaționali au realizat o monitorizare pe termen lung, care demonstrează că medicamentele antipsihotice nu sunt asociate cu un risc crescut de complicații comorbide, cum ar fi bolile cardiovasculare. Studiul este cel mai mare realizat în domeniu până în prezent.

Tratamentul antipsihotic poate ajuta, de asemenea, pacienții să adopte un stil de viață mai sănătos și îi face mai predispuși să solicite îngrijiri medicale atunci când este nevoie.

Cercetătorii au monitorizat peste 62.000 de finlandezi care au primit un diagnostic de schizofrenie la un moment dat între 1972 și 2014.

„Antipsihoticele au o reputație proastă ceea ce poate face dificilă informarea corectă a grupului de pacienți în legătură cu importanța acestor medicamente. Crearea de încredere și o mai bună înțelegere față de eficacitatea și siguranța antipsihoticelor este importantă și sperăm că acest studiu poate contribui la acest scop.”, a declarat Jari Tiihonen, autorul studiului.

Persoanele cu schizofrenie au o speranță medie de viață cu zece până la douăzeci de ani sub normă și există de mult timp îngrijorarea că una dintre cauze este utilizarea pe termen lung a medicamentelor antipsihotice.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 15-01-2020 | creare: 15-01-2020 | Vizite: 1710
Bibliografie
Long-term medication for schizophrenia is safe, study suggests. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200110101039.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  •