Dispozitivele intrauterine asociate cu acăderea incidenței de cancer cervical

©

Autor:

Dispozitivele intrauterine asociate cu acăderea incidenței de cancer cervical
Dispozitivul intrauterin (steriletul) este considerat a fi o metodă contraceptivă sigură și foarte eficientă, iar acum s-a descoperti că ar putea proteja împotriva apariției cancerului cervical - at treilea cel mai întâlnit tip de cancer la femeile din toată lumea. Studiul cercetătorilor de la University of Southern California (Los Angeles) a analizat datele mai multor cercetări privind dipozitivele intauterine și cancerul cervical, însumând peste 12.000 de femei.

Rezultatele analizei publicate în jurnalul Obstetrics & Gynecology au arătat o reducere cu o treime a cazurilor de cancer cervical la femeile care aveau sterilet. „Am descoperit un tipar remarcabil, foarte evident”. a declarat principala autoare a studiului, Dr. Victoria Cortessis.

Numărul femeilor diagnosticate cu cancer cervical se află în creștere, iar un dispozitiv contraceptiv care protejează în același timp împotriva cancerului ar putea avea un impact profund.

Următorul pas în cercetare ar fi descoperirea mecanismului prin care dispozitivele intrauterine reduc numărul cazurilor de cancer cervical. Unii oameni de știință speculează că plasarea unui astfel de dispozitiv în uter stimulează un răspuns imun în cervix, oferindu-i organismului pozibilitatea de a lupta cu o infecție HPV deja existentă, și care la un moment dat ar putea declanșa un cancer cervical. Altă posibilitate este aceea că îndepărtarea dispozitivului produce eliminarea celulelor cervicale care conțin HPV sau modificări precanceroase.

Sursa: News Medical

Data actualizare: 19-06-2019 | creare: 09-11-2017 | Vizite: 2119
Bibliografie
IUD use linked to dramatic decrease in incidence of cervical cancer, link: https://www.news-medical.net/news/20171108/IUD-use-linked-to-dramatic-decrease-in-incidence-of-cervical-cancer.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • În lipsa măsurilor de vaccinare și screening, incidența cancerului cervical va crește dramatic
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  • Dezechilibrul florei vaginale, un factor de risc pntru cancerul cervical
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum